05 Aralık Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 3.koşudaki protesto çekilmesi red  edilmesi doğru bir karardır

Komiserler Kurulu Kararı

Koşuda 3 numarada kayıtlı SINIR TANIMAZ isimli atın Binicisi ŞEVHAT GÖKÇE, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ŞEVHAT GÖKÇE, 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) ve (B-1) Bentleri gereğince İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 7 numarada kayıtlı BEYHANEFE isimli atın Binicisi FURKAN KARAKURT koşunun son düzlüğünde genel hükümlerde belirtilenden fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici FURKAN KARAKURT; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 834 TL para cezası ve 06.12.2022 tarihinden başlamak üzere 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 5 numarada kayıtlı KAYALARIN FATİHİ isimli atın Antrenörü MEHMET EMİN AVCI Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 3 numarada kayıtlı SINIR TANIMAZ isimli atın son düzlükte atının aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto ettiği bildirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda Protesto, oy birliği ile reddedilmiştir.

07 Aralık Çarşamba günü Antalya 8. koşuya protesto çekildi, komiserler kurulu red  kararı doğrudur

Komiserler Kurulu Kararı

13 numaraya kayıtlı olarak koşan HAZY DAISY isimli atın antrenörü Hüseyin ATAŞ, koşunun son düzlüğünde diğer atların binicilerinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan MATRA GÜLÜ isimli atın binicisi Fesih ÇETİNBAŞ, son 200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

14 numaraya kayıtlı olarak koşan RAINBOW REALM isimli atın binicisi Onur ÖZTÜRK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunması alındıktan sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

08 Aralık Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 2.Koşu da koşuyu protesto çekilmesi Komiserler kurulu red kararı doğrudur

Komiserler Kurulu Kararı

6 numarada kayıtlı HOLİGAN isimli atın antrenörü 2 numarada kayıtlı NALDÖKENBEYİ isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir.

2 numarada kayıtlı NALDÖKENBEYİ isimli atın binicisi Cem ALTUN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.