09 Aralık Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda günün 2.Koşusu’nda; 3 numarada kayıtlı DEMBE isimli atın antrenörü 5 numarada kayıtlı KING OVA isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir.

3 numarada kayıtlı DEMBE isimli atın binicisi Kaancan GÖKÇE son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numarada kayıtlı KING OVA isimli atın binicisi Mustafa ÇİÇEK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numarada kayıtlı CONGENIAL SON isimli at koşu sonlarda tamamlamıştır. Bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve atın sağ ön ayağında topallık tespit edildiğinden at hastanesine sevk edilmiştir.

09 Aralık Cuma günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda günün 5.Koşusu’nda; 6 numarada kayıtlı ASK THE LEGEND isimli atın antrenörü 3 numarada kayıtlı LION PIECE isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine karar verilmiştir.

2 numarada kayıtlı MUST isimli atın binicisi Onur YILDIZ start çıkışında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numarada kayıtlı LION PIECE isimli atın binicisi Özcan YILDIRIM son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

7 numarada kayıtlı ACAR TAY isimli atın binicisi Cemal PASO start çıkışında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.