14 Aralık Çarşamba günü Antalya Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan günün 8.Koşusu’nda 2 starttan çıkan YER ELMASI'nın binicisi E.D.Ökten atın başındaki örtüsünü start verildikten sonra almayı unutup geç alarak 3 boy starta safkan kalmış oldu. Örtüyü kum pistte geç atması son viraj dönüldükten sonra son 400'de önce NURBAŞI’na, daha sonra HOŞGÖR'e ciddi fauller yapması ile safkan oldukça zaman kaybederek koşuyu HOŞGÖR altıncı bitirirken, ilk yarışında günün sürprizini yapacak güçte görüldü, notlarınızı alınız. YER ELMASI onbirinci ve NURBAŞI onikinci oldu.

Komiserler Kurulu Raporu

12 numaraya kayıtlı olarak koşan YER ELMASI isimli atın binicisi Eren Dursun ÖKTEN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan HOŞGÖR isimli atın binicisi Halil POLAT, son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı etmekten Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan RAMİZE isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 834 TL PARA CEZASI ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.