17 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan, günün 2.Koşusu’nda; son 300 iç kulvarda CANOBEY, 1 boy gerisinde CRIME MACHINE ve onun dışında KAFKA şeklinde geçildi. CANOBEY'in binicisi N.Demir, dışından gelen CRIME MACHINE'ye ve KAFKA'ya at göstermek istedi. CRIME MACHINE, kulvarını daraltması KAFKA'nın binicisi Müslüm Çelik anlık olarak atına hakim olamayıp bir anda CRIME MACHINE kulvarına girerek CRIME MACHINE'nin binicisi A.Kaçmaz atını tuması ile KAFKA'nın dışına çıkması zaman ve aksiyon kaybetmesine neden oldu. Farkın bir anda 3 boya çıkması ile CRIME MACHINE 1 boy farkla koşuyu üçünçü bitirdi. CRIME MACHINE, KAFKA'nın faullerine maruz kalmasaydı o gelişi ile %100 koşuyu ikinci bitirebilirdi. Adana Komiserler Kurulu, Müslüm Çelik'e bu faullerin olduğu koşuda sadece ihtar verdi. Müslüm Çelik'i sıra değişikliğine gidilmesi ve gün cezası verilmesinden kurtardı. KAFKA, 7 ay sonra ilk yarışında 1400 metre kum pistte 58 kg ile Şartlı-4’de 11/2 oldu. 18 gün sonra aynı mesafe, kilo ve binicisi ile kazanırken, 1.26.42'lik muhteşem bir derece yaptı. 39 gün içinde üçünçü koşusunda safkan iki kilo fazla 60 kg ile Şartlı-5 Koşusu’nda son 300'de KAFKA'nın binicisi Müslüm Çelik safkan bariyer dibine gitmesin diye kamçısını sağ elinde tutması ile safkan yine son 300'de faul olayı yaşattı ve koşuyu 1.28.80 ile ikinci bitirdi. İlk iki yarışından çok güzel muhteşem koşan KAFKA bu kez neden etkilendi. 39 günde üçüncü koşusunu koşan safkan, bu yarışında etkilenip beklenenlerin çok altında koşmuştur. Dereceli yarışlar koşan kaliteli safkanlar ile 21 günden önce bize göre koşmaması gerekir. Koşuyu üçünçü bitiren CRIME MACHINE ve dördüncü olan BOLD LİON SURUÇ ilk Handıkap ve Şartlı yarışında kazanabilecek güçte görüldüler, notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

2.Koşuda, koşuyu 3. olarak bitiren 6 numaralı CRIME MACHINE isimli atın antrenörü Nuray ALAGEYİK, son 200 metrede kendi atına faul yapıldığı gerekçesiyle yarışa protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir.

2 numaralı KAFKA isimli atın binicisi Müslüm ÇELİK, son 300 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

5 numaralı BOLD LION SURUÇ isimli atın binicisi İlhami GÖÇER, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.