17 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan, günün 4.Koşusu’nda; 9 startan çıkan LONG VICTORY’nin binicisi Aziz Akdemir, start çıkışında atına hakim olamayıp 8 starttan çıkan SIR ŞIMEL'in binicisi E.Çankaya'ya yandan tampon faulu yaparak atın bir anda kulvarına girdi. SIRŞIMEL yıkılma tehlikesi geçirdi. SIRŞİMEL start çıkışında bir anda aldığı darbe ile koşudaki şansını yok etti ve Komiserler kurulu yaşanan bu olay karşısında sadece Aziz Akdemir'e ihtar verdi. Koşuyu kazanan OĞUZUN RÜYASI'nin binicisi Hışman Çizik start çıkışında içindeki 3 startan çıkan PRENS ve 5 starttan çıkan BIG BOSS ALİ’nin binicisi M.N.Sunkar ile başlıyan yan fauller içinde Komiserler Kurulu, Hışman Çizik ve M.N.Sunkar'ada ayn cezalar ihtar verildi. 5 ve 4 startlar ihtara farzedelim ki uydu diyelim, 9 starttan çıkan atın 8 starttan çıkan ata yapılan fauller aynı mı ? Allah, Adana’da at koşan at Sahiplerine, binicilere, Antröner ve seyislere sabır versin.

Komiserler Kurulu Raporu

4. Koşuda, 2 numaralı BIG BOSS ALİ isimli atın binicisi Mehmet Nuri SUNKAR, start çıkışında usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

4 numaralı LONG VICTORY isimli atın binicisi Aziz AKDEMİR, start çıkışında usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

 

5 numaralı OĞUZUN RÜYASI isimli atın binicisi Hışman ÇİZİK, son 100 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.