26 Aralık Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan günün 7.Koşusu olan KV-6 yarışta; 2 starttan çıkan ALPERABİ koşunun liderliğini almak istedi. 1 starttan çıkan HAREM AĞASI koşunun liderliğini aldı. Son 950'de barıyer dibinden ikinci durumda giden ALPERABİ'nin binicisi H.Kaplan önündeki HAREM AĞASI ve NAİFOĞLUM'un dışına çıkmak istedi. Dışındaki GÜZEL MUĞLALI'ya kasıtlı 3 kez yandan tampon faulu yaptı. Dışındaki MÜSLÜM BAŞKAN'ın binicisi Tolga Yıldız neden yol versin ki. GÜZEL MUĞLALI'nın binicisi M.Çiçek yıkılma riski olması safkan sağlı sollu tost oldu. Atını tutarak ALPERABİ'ye yol verip oldukça zaman ve aksiyon kaybetti. Ciddi ceza alması gereken H.Kaplan olması gerekirken Tolga Yıldız'a ihtar ve para cezası verildi. Son vıraj dönülüp son 200'den sonra ULUDORUK'un binicisi Şevhat Gökçe barıyer dibine doğru safkanın gitmesi atına hakim olmak istemesi bunu yapamayarak safkan daha güçlü görüldü. NAİFOĞLUM'a ciddi faul yapıldı. Koşu bittikten sonra Komiserler kurulu Re'sen koşuyu incelemeye alması ve sıralamanın % 100 değişmesi gerekirken kesin değişikliği gerek görmemesi yarışseverleri mağdur etmiştir. Atçılığımızın gelişmesini % 40 beceriz Komiserler Kurulları yüzünden Yarışçılığımız etkileniyor ve gelişmiyor.

Komiserler Kurulu Raporu

Koşuda 1 numarada kayıtlı MÜSLÜM BAŞKAN isimli atın Binicisi TOLGA YILDIZ, koşunun 900-1000 metre arası hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici TOLGA YILDIZ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (A) ve (B-1) Bentleri gereğince İhtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 3 numarada kayıtlı ULUDORUK isimli atın Binicisi ŞEVHAT GÖKÇE, koşunun son düzlüğünde hatalı kulvar değiştirmiştir. Koşu bitiminde koşu, Komiserler Kurulunca incelemeye alınmış olup; yapılan değerlendirme sonucu derece değişikliğine gerek görülmemiştir.

Koşuda 3 numarada kayıtlı ULUDORUK isimli atın Binicisi ŞEVHAT GÖKÇE, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici ŞEVHAT GÖKÇE; ifadeye çağırılmış ve savunma istem tebligatı yapılmıştır. Kendi isteği üzerine savunmasını yapmak üzere 7 gün süre verilmiştir.

 

Koşuda 5 numarada kayıtlı HAREM AĞASI isimli atın Seyisi MURAT KAPLAN, atını ön muayene ve müşahede alanına her iki gözü kapalı şekilde getirerek, diğer atlar ve insanlar için tehlike oluşturması nedeniyle, yarışların ve yarış yerleriyle ilgili tesislerin düzen ve disiplinini bozmuştur. Seyis MURAT KAPLAN; 6132 Sayılı Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (B-1) ve (C) bentleri gereğince 834 TL para cezası ve 7 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır

YARIŞ ALEMİ ekibimiz İkili ve Çifte Bahis Oyunlarında Çok Farklı

26 Aralık Pazartesi günü Bursa’da yapılan At Yarışlarında; 8/7 şeklinde bitip 4.80 TL veren 1.Çifteyi, 2.Koşu 7/4 şeklinde bitip 9.45 TL veren sıralı ikiliyi, 8.Koşu 3/4 şeklinde bitip 20.60 TL veren sıralı ikiliyi, aynı gün Şanlıurfa’da yapılan At Yarışlarında; 10/1 şeklinde bitip 15.45 TL veren 5.Çifteyi ve 6.Koşu 1/5 şeklinde bitip 40.50 TL veren sıralı ikiliyi sitemizin günlük yarış Analizlerini yapan YARIŞ ALEMİ kendi köşesinde doğru tahmit etmiştir.