28 Aralık Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1500 metre sentetik pistte yapılan günün 3.Koşusu’nda; son 200’de orta kulvardan TEFOBEY koşunun liderliğini binicisi V.Abiş ile aldı. Dışından THE BEAUTIFUL ECE'nin binicisi G.Özçelik’in geldiğini görünce TEFOBEY binicisi ile beraber dışından gelen THE BEAUTIFUL ECE at göstermeye başladı. Bu kez THE BEAUTIFUL ECE yanına geldikçe dış kulvardan kazanacak gibi gelen ANABELLA'nın kulvarına THE BEAUTIFUL ECE bir anda girmesi binicisi G.Kocakaya atını tecrübesi ile tutarak atının ön ayaklarının THE BEAUTIFULECE arka ayaklarına takılmasını kurtardı. o gelişi ile faullere maruz kalmasaydı ANABELLA ile G.Kocakaya koşuyu % 100 kazanırdı. Koşuya protesto çekildi. 2022 yılında İstanbul Komiserleri daha evelki yıllarda aynı ekiple birlikte görev alırken bu yıla kadar hiç bu kadar Adaletin kantarını tartamayacak duruma geldi. Son 30 yılda İstanbul Komiserler Kurullarının hiç bu kadar kötü yönetilmedi. Bu koşuda protesto red edildi. Bize göre % 90 ikinci ve üçüncü sıra değişikliğine gidilmesi gerekirdi.

Komiserler Kurulu Raporu

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ANABELLA isimli atın antrenörü Hakan ACAR’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 6 ve 7 numaralı atların jokeylerinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan TEFOBEY isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan THE BEAUTIFUL ECE isimli atın jokeyi Görkem ÖZÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 834 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.