12 Ocak Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodrom'unda yapılan 2.Koşu'da komiserler kurulu kararında ( Kurulumuzca izlenen tekrarlarını ve start hakemliğinin bilgisine başvurulacak tuttukları tutanağına istinaden; ayaklarını start baksının demir ayak kısmına basarak, start anında atına oturmayın atını binici Mehmet Ali Aydın saldığı) koşu içinde safkanlara binicisiz at AYSELİM isimli safkan koşu içinde atlara zarar vermeden son 800 binicisiz atın içinden BALDİYAR girerek barıyer dibinden koşuyu takip etti. Son 600'den sonra liderliği alıp son viraji kolay tempoda döndü. Son 400'den sonra farkı açmaya başlayıp 5.5 boy fark, 1.46.13’lük derecesi ve jokeyi Mehmet Kaya ile bütünleşerek BALDIYAR koşuyu kazanırken, son 800: 0.50.92 oldu. Koşuyu kazanma faktörler jokeyisiz çıkan at %25 ilk kez sade DB ile koşmak %75 ve tabiiki ilk kez safkana binen Mehmet Kaya. AGF % 2 (7) Ganyan 23.45 TL verdi. Bu güzel formuyla ilk yarışında günün sürprizini yine yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

8 numaraya kayıtlı olarak koşan BALDİYAR isimli atın binici Mehmet KAYA, karşı düzlük viraja girerken usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan AYSELİM isimli atın binici Mehmet Ali AYDIN, Start çıkışı start verilirken tam hazır olmayarak (Kurulumuzca izlenen tekrarların ve start hakemliğinin bilgisine başvurularak tuttukları tutanağına istinaden ; ayaklarını start baksının demir ayak kısmına basarak , start anında atına oturmayıp, atını saldığı ) yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma istem tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması ve görüntülerdeki atın huysuzluğu da dikkate alınarak ; 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası ( c) ve ( ç) bendleri uyarınca; 7 (yedi ) gün süre ile Yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icrasından ve Tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten geçici yasaklanma cezası verilmiştir.