01 Ocak Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan Maiden/D yarışta GUPSEZEN binicisi Ahmet Çelik ile el oynatmadan safkanların dışından gelerek son 250'de liderliğip alıp son 100'de safkanın ensesine basarak güle oynuya koşuyu kazanmıştı. 14 Ocak Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 4 Yaşlı Arap safkanlarının katıldığı günün 9.Koşusu olan Handikap-14 yarışta; GUPSEZEN binicisi Ahmet Çelik ile yine bekleme yarışı yapması son virajı barıyer dibinden 11.durumda döndü. Son 500'den sonra orta kulvara daha sonra safkanların dışına GUPSEZEN binicisi Ahmet Çelik ile çıkmak istedi. Son 300'de bir anda kulvarına giren NAZLI MELTEM'in binicisi M.N.Sunkar girmesi dışında bir anda gelen, ANATOLIAN'ın binicisi İ.Akyavuz, Ahmet Çelik bu kıskaçtan bir türlü anlık olarak GUPSEZEN kurtulamayıp son 200'den sonra kurtularak önü açılması atını tekrar toparlayıp koşuya adapte etmesi için zaman kalmayıp % 100 kazanabileceği koşudan GUPSEZEN, A.Çelik ile dördüncü oldu. Kıskaç olayında önünde M.N.Sunkar ile NAZLI MELTEM dışında İ.Akyavuz ile ANATOLIAN vardı. GUPSEZEN’in bu koşusunda yapmış olduğu derece ve sıralamasını ölçü almayın. İlk yarışında çok daha farklı koşacak olup kazanabilecek safkanlar arasına notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

9. koşuda, 11 numaralı NAZLI MELTEM isimli atın binicisi Mehmet Nuri SUNKAR, son 250 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

 

13 numaralı SON SEVGİ isimli atın binicisi Uğur TEMUR, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.