25 Ocak Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 4 koşuyu ikinci bitiren TURBODIZEL isimli atın sahibi Şaban Karaman, KETENCE ASLANI'na protesto çekti. Protesto Komiserler kurulu kararı ile red edildi. 5 gün süre ve para cezası doğru karardır.

Komiserler Kurulu Raporu

7 numaraya kayıtlı olarak koşan TURBODİZEL isimli atın sahibi Şaban KARAMAN’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 5 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan KETENCE ASLANI isimli atın aprantisi Adem CEYLAN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (b-1) ve (c) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan GÜÇLÜEGE isimli atın aprantisi Berkan ÇIĞLA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.