28 Ocak Cumartesi günü TSİ ile 01.40’da Amerika Gulfstream Park Hipodromu’nda 1800 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının start aldığı GR-1 Pegasus World Cup Invitational Stakes'de; start ile birlikte koşunun liderliğini STILLETO BOY alıp yarışı forse etti. Temponun yüksek olması son 800'den sonra ilk üçte yerini iki safkanın dışından yerini alan ART COLLECTOR, son viraj dönüldükten sonra liderliği alıp 5 boy fark ve jokeyi Junior Alvarado bütünleşerek 1.49.44'lük derecesi ile kazandı. Antröner William I Montt ve At Sahibi Bruce Lunsford’dur. G1 Pegasus Dünya Kupası Koşusu'nu kazanan ART COLLECTOR, 1.890.000 $ ikramiye kazandı. İkinci jokeyi İrad Ortız ile DAFUNDA olup Antröner dünyaca ünlü Bob Baffert'dir. Üçünçü jokeyi Mike Smith ile STILLETO BOY ve dördüncü LAST SAMURAI oldu. ART COLLECTOR'un kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.

Pegasus World Cup ile birlikte Art Collector, 21. startında üst üste 11. galibiyetine ulaştı. 2021 yılında G1 Woodward Stakes’ten zaferle ayrılmış olan 6 yaşındaki safkan, son galibiyetini ise geçen yıl Ağustos ayında G2 Charles Town Classic’i kazanarak elde etmişti.

Pegasus World Cup Turf Invıtatıonal Stakes'i ATONE fotoda IVAR'ı avladı

ATONE (Into Mischief – Captivating Lass / A.P. Indy) isimli safkan, jokeyi Irad Ortiz Jr. idaresinde G1 Pegasus World Cup Turf’ü nefesleri kesen mücadelesi sonucu 1,46,19’luk derecesi ile kazandı.

Pegasus Wold Cup fill and Mare Turf İnvitational Stakes'i QUEEN GODDESS kazandı

Cumartesi'yi 29 Ocak Pazar'a bağliyan gece Amerika Gulfstream Park Hipodromu'nda 1700 metre çim pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının start aldığı Pegasus World Cup Filly and Mare Turf Invitational Stakes’de; QUEEN GODDESS, son viraj dönüldükten sonra bir anda farkı 3 boya çıkarması almış olduğu avantajı ile 1.5 boy farkla binicisi Luıs Saez ile bütünleşerek kazandı. Jokey Luıs Saez " Çok büyük koştu " dedi. Jokey Luıs Saez " Bugün oldukça özel bir kısrak olduğu kanıtladı, Her Şey plana göre geldi, Çok minnettarım" dedi.