01 Şubat Çarşamba günü Şanlıurfa Hipodromu'nda yapılan günün 7.Koşusu’nda SERT YILDIZ isimli safkan, hayatının ilk yarışında binicisi H.İ.Akkaya ile 3 boy starta kalıp 13/5 oldu. İkinci yarışında starttan düzgün çıkış yapan safkan F.Yardımcı ile 10/ 4 oldu. Üçünçü koşusunda da starttan düzgün çıkış yaparak 14/5 oldu. Adana Yeşiloba Hipodromu'nda M.S.Çelik ile 10 boy starta kalıp 11/5 oldu. Dört gün sonra Şanlıurfa Hipodromu'nda F.Yardımcı ile AGF’de %27 (1) at olan SERT YILDIZ, sağanak halinde yağan yağmurda safkan starttan hiç çıkmadı. Başta yarışseverler ve atın ilgilileri mağdur oldular.

Komiserler Kurulu Raporu

9 numaraya kayıtlı SERT YILDIZ isimli at start makinesinden çıkış yapmadığından dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Yönetmeliğin 117/d maddesi gereğince 7 (yedi) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Mehmet ASLAN atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

 

9 numaraya kayıtlı SERT YILDIZ isimli at start makinesinden çıkış yapmadığından bu atın binicisi Ferit YARDIMCI'nın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.