Zevkli programın teki BOZARSLAN “İZMİR”

1.Koşu: 2-1-3-6-4-5

2.Koşu: 11-2-1-3

3.Koşu: 2-3

4.Koşu: İzmir ve Kocaeli Hipodromun’daki son iki yarışında bu mesafede başarılı koşup Bursa’dan hazırlanıp gelen (2) LİKAKİ ilk şans verdiğim isim. Ağır kilosuna rağmen uzun mesafe performansı bir hayli etkili (1) JUST ME ve önde boş kalmadığı halinde bitirebilecek güçte gördüğüm (6) JASON BOURNE rakipleridir. Aprantisi M.Uyar ile iyi uyum sağlayan (4) TEVAZU, sevdiği uzun mesafede bir diğer şans verdiğim isim. Grubun istikrarlı safkanlarından (3) MINIGUN ve altı ay arası olmasına rağmen bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren (7) BEST FRIEND bence mutlaka kuponlarda bulunulmalılar.

5.Koşu: Son koşusunda sert rakiplerinden etkilenen (1) ADAMIM, uzun mesafeli tempolu yarışlarına uyumu ve çıkıştaki aprantisi E.Çizik’le çıktığı gibi bitirebilir. Favorimdir. Geçen hafta Antalya sentetik pistteki yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen İzmir kum pistine yatkın (5) ÖZEKAN ve bir türlü hedefe uzanamasa da uzun mesafelerde başarılı koşular çıkaran (4) BAŞPARMAK rakipleri olup son yarışında kısa mesafeden etkilendiğini düşündüğüm bu kez sevdiği mesafede (2) ATİKSOYLU diğer şans verdiğim isimdir.

6.Koşu: Bursa ve bu pistteki başarılı koşularının ardından 600/41,7 27,7 R yarış galobunda formda görünüm sergileyen (3) BOZARSLAN’ın H.Karataş’ın tercih edip bindiği bu koşuda bence tek yazılabilir.

7.Koşu: İki ay aranın ardından koşup 1200 kumda Kv-6’da 1,14,49 ile kazanmayı başaran (1) BLACK PHANTON, ideal pist ve mesafesinde ilk şans verdiğim isimdir. Aynı koşuyu hücumda biraz geç kaldığı için ikinci bitiren H.Karataş’lı (5) KEEP YOUR DISTANCE bu kez rövanşı alabilir. Mesafe ayırt etmeksizin başarılı yarışlar koşmaya başlayan (3) QUEEN AKARCA’nın ihmal edilmemesinden yanayız. Bursa’daki son koşusunu 1300’de kumda Kv-6’da bugün start alacağı aprantisi A.Yıldız’la kazanıp İzmir’e formda getirilen (4) BASBALIA bir diğer şanslı atım olup son haftaların formda isimlerinden (2) NIKKI RUN’a dikkat diyorum.

8.Koşu: Geçen hafta 1400’de koşup virajı 8.durumda dönmesine rağmen son 100’deki güzel sprinti ve 1,39,92 ile ikincilik elde eden (8) SAFDERUN’a mesafenin 200 metre daha uzaması lehine olup favorimdir. Sahip değiştirip İzmir’e geldiği günden bu yana muntazam idmanda olan (10) TRESOR ve Antalya’da bu aprantiyle ikinciliğini beğendiğim (1) MONDİŞ rakipleri olup artan formuyla (4) ILIÇ ESİNTİSİ diğer şanslı atımdır.

9.Koşu: Uzun mesafedeki son koşularını ve formunu beğendiğim (3) BABAM BENİM ağır kilosuna rağmen favorimdir. Son iki yarışında dikkat çeken performans sergileyerek formunu bulmaya başladığının işaretlerini veren elverişli kilolu (10) GÜNDÜZBABA ve son koşusunu ölçü almadığım (6) KEŞİFTAY rakipleridir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-1-6-3-4-7

2.Ayak: 1-5-4-2

3.Ayak: 3

4.Ayak: 1-5-3-4-2

5.Ayak: 8-10-1-4

6.Ayak: 3-10-6

KUMTEPER’in bu rakiplerini geçmesini bekliyorum

1.Ayak: Uzun mesafedeki başarılı son koşularıyla bu rakiplerine oranla öne çıkan isim olan (5) MELİKENUR benim favorim. Tabeladan düşmediği yarışlarıyla ilgimi çeken eküri avantajına sahip (7) TEMELŞAH favorimin en sert rakibi olacaktır. Zaman zaman etkili koşular sergileyebilen (3) ŞEF NURİ’den bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Biraz ağır kilosuna rağmen bu kez daha hazır durumdaki (1) FEYAT BABA’ya bu grupta bir çarpı atılmalı. (2) BERSUN ATEŞİ ve (6) GÖZLÜCE geniş kuponlara eklenebilecek isimlerdir.

2.Ayak: Gördüğü yarışlar sonrası formunu sürekli geliştiren grubun en kaliteli ve seri ismi (3) CEYAR kazanmaya en yakın isimdir. Son koşusunda 1200’de sonlarda etkili gelmesine rağmen yetiştiremeyen (4) KING FALCON’u bugün Ceyar’a rakip gördüğüm koşuda uzun bir arası olsa da dinçlik yarışlarını seven (5) LIONS ROSE ve yeterli hazırlığa sahip Abiş’in bindiği (2) BORANES şans verdiğim diğer isimlerdir.

3.Ayak: Ağır kilosuna rağmen üst gruptaki son beşinciliğini ve formunu beğendiğim (1) MAHZUNKRAL’a bu yarışında “kulaklık” aksesuarı takılacak olup ilk şans verdiğim isim. Bu tip mesafeleri çok seven formda safkan (6) TAŞAN’dan yine başarılı bir koşu bekliyorum. Son ikinciliğiyle formunu bulduğunun işaretlerini veren (8) YILDIRIMİZİ’ni ihmal etmeyin. Ara verdikten sonra iki yarış koşup toparlanan (5) SOYDERE bu kez farklı bir yarış koşabilir. Koşuları üst üste gelse de Adana kumunu çok seven (7) TORAMANKAYA ve seri safkan (3) CEVHER sonları kıran kırana geçmesini beklediğim bu koşuda şanslı olabilecek diğer isimler.

4.Ayak: Başarılı yarışlarından sonra deklare sabahı 800/50,7 25,6 R yarış galobundaki form durumunu beğendiğim (2) KUMPETER’in bu grubu geçmesini bekliyor, günün teki olarak öneriyorum.

5.Ayak: Hayatının ilk yarışında başarılı bir ikincilik elde ettikten sonra ara vermesine rağmen idmanlarındaki formda görüntüsü ile dikkat çeken (6) HARPUT ATEŞİ, dinçlikle ve A.Çelik ile başta şans verdiğim isim. Son dört yarışını kazanamasa da başarılı koşullar çıkaran (1) GÖKÇE HANIM bu kez hedefe uzanabilir. Son etkili üçüncülüğüyle formunda gelişmeler olduğunu gösteren (3) BERFİNCAN diğer şans verdiğim isimdir.

6.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son koşusunu çıktığı gibi kazanırken 1,29,03’lük derecesi ile dikkat çeken (4) ANGEL IN THE SNOW ve üç ay aranın ardından koşup bu mesafede 1,30,52 ile kazanan (1) ANADOLU SHOW arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine (11) EL MASTER’da katılacaktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-7-3-1-2-6

2.Ayak: 3-4-5-2

3.Ayak: 1-6-8-5-7-3

4.Ayak: 2

5.Ayak: 6-2-3

6.Ayak: 4-1-11