02 Şubat Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda yapılan 1.Koşu’da; iki starttan düzgün start çıkışı yapan FATO KIZI, üç starttan çıkış yapan KRALİÇE GAMZE’nin binicisi H.Kaplan, bir anda FATO KIZI’nın kulvarına girerken yandan faul yaparak FOTO KIZI’nın ön ayakları KRALİÇE GAMZE'nin arka ayaklarına takılmasını sonucu safkan binicisi A.İnci ile birlikte yıkıldı. Binici A.İnci, 9. Koşu’da VICTORY WARRIOR bindi. Komiserler kurulu sadece ihtar verdi.

Komiserler Kurulu Raporu

3 numaraya kayıtlı olarak koşan VIKING GIRL isimli atın binici Hışman ÇİZİK , Start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendi uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan AZRA KIZ isimli atın binici Fırat ARSLAN , Start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

 

5 numaraya kayıtlı olarak koşan KRALİÇE GAMZE isimli atın binici Halil KAPLAN, Start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.