18 Şubat Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan günün 3.Koşusu’nda; BLAZE THE GREAT isimli atın binicisi Fesih Çetinbaş, son 50 metrede koşunun liderliğini sürdürürken dışından gelen RİNTİNTİN binicisi Ayhan Kurşun ve onun dışında RAKS STAR binicisi Müslüm Çelik ile geldi. Son 3 metrede koşunun liderliğini yapan BLAZE THE GREAT, hafif tampon yaptı ve RİNTİNTİN bundan hiç etkilenmedi. Tam aksine son 10 metrede Ayhan Kurşun kırbacı sol eline aldıktan sonra dışından kazanacak gibi gelen RAKS STARS bundan etkilenip birinci ve ikinci olma şansı yok oldu. Baş - boyun farkıyla koşuyu üçünçü bitirdi. Adana Komiserler Kurulu, çelişkilerle dolu bir koşuyu inceleme kararı alıyorsanız daha dikkatli adaletin kantarını doğru tartmanız gerekiyor. Ayhan Kurşun, koşuyu kazanıcam diyerek özgüvenini kullanarak son 400'den sonra safkanın ensesine bastı. AGF’de % 56 (1) at olan RİNTİNTİN’e son 250 den sonra teşviklere başlayarak bu kez sprinte kaldıramadı. Bu koşunun sıra değişikliğine gidilmesi % 45 olan bu koşuyu Ayhan Kurşun, safkana biniş stili için bir uyarı ve ihtar yapmanız gerekmezmiydi. RAKS STAR, ilk yarışında kazanabilecek güçte görülürken, günün sürprizini yapabilir notlarınızı alınız. BLAZE THE GREAT üstüne koyarak giderken, ilk yarışında kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

3.Koşunun son düzlüğü Kurulumuz tarafından incelenmiş ve yapılan inceleme sonucunda sıralama 3-5-4-1-6 iken, 5-3-4-1-6 şeklinde Kurulumuzca oy birliği ile değiştirilmiştir.

İnceleme sonucu; 3 numaralı BLAZE THE GREAT isimli atın binicisi Fesih ÇETİNBAŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değişiklikleri yaparak, derece değişikliğine neden olup yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 122/7. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiş, ancak yeterli görülmemiştir. Adı geçen binici cezasının 20.02.2023 tarihinden itibaren başlamasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 122/7.b,d maddesi gereği ( 20.02.2023 gününden başlamak üzere) 10 ( on ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.