19 Şubat Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 1400 metre yapılan günün 7.Koşusu olan Maiden/D yarışta; koşunun son 150 metresinden sonra sonra orta kulvardan MEDELLİN'in binicisi M.Akyavuz safkanı kendi kulvarından alarak dış kulvardan kuvvetli gelen safkana yan taraftan ciddi bir faul ansızın son 100'de yaptı. WHITE BUTTERFLY, ciddi bir darbe alması zaman ve aksiyon kaybı yaşaması binicisi Vedat Abiş atını tekrar toparlayarak yapmış olduğu güzel sprinti ile üçüncülük ve dördüncülük mücadelesinde burun farkıyla dördüncü oldu. 18 Şubat Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 3.Koşu'da yarışın son 3 metresinde BLAZE THE GREAT’in binicisi F.Çetinbaş, dışındaki RİNTİNTİN'e hafif tampon yaptı ama safkan hiç etkilenmedi, baş farkıyla koşu sıralaması bitti. Koşuyu incelemeye aldınız ve değiştirdiniz. Pazar günü son 100'de MEDELLİN'in binicisi M.Akyavuz, Cumartesi günkü faulünün 5 katını yaparak at sallandı. Fark burun % 100 değişikliğie gidilmesi gereken koşuda red kararı veren Komiserler Kurulu, artık sizin adaletin kantarını doğru tartamayacağınız son 48 saatte aldığınız kararlar doğrultusunda güveninizi yetirmişsiniz, istifanızı istiyoruz.

Komiserler Kurulu Kararı

7. Koşuda, koşuyu 4. olarak bitiren 9 numaralı WHITE BUTTERFLY isimli atın antrenörü Cuma DEMİR, koşuyu 3. olarak bitiren 6 numaralı MEDELLIN isimli ata son 200 metrede kendi atına faul yaptığı gerekçesiyle protesto çekmiştir.

Kurulumuzca yapılan inceleme neticesinde protesto oy birliği ile reddedilmiştir. 6 numaralı MEDELLIN isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, son 150 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir.

 

Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir. 9 numaralı WHITE BUTTERFLY isimli atın binicisi Vedat ABİŞ, son 150 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.