19 Şubat Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 2.Koşu'da; Komiserler kurulu Re'sen koşu incelemesi sıra değişikliğine gerek görülmedi doğru bir karar. Aynı gün 7.Koşu'daki protesto red etmesi doğru karar. Akın Sözen, 5.683 TL jokey kaza yardım sandığına bağış yaptı.

Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO: 2

Koşunun son düzlüğü Kurulumuzca resen incelenmiş ancak derece değişikliğine gerek görülmemiştir.

3 numarada kayıtlı HATTUŞA isimli atın binicisi Muharrem OK start çıkışında ve koşunun ilk virajında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

8 numarada kayıtlı LAL ÇİÇEĞİ isimli atın binicisi Eray ÇİZİK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğimi beyan ettiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

KOŞU NO: 7

1 numarada kayıtlı ASK THE LEGEND isimli atın antrenörü, 6 numarada kayıtlı ROCK SOLID isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği gerekçesi ile protesto çekmiştir.

Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir 6 numarada kayıtlı ROCK SOLID isimli atın binicisi Akın SÖZEN koşunun ilk virajında usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

6 numarada kayıtlı ROCK SOLID isimli atın binicisi Akın SÖZEN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi ve 117/2. maddesi gereği ihtar ve 3.772 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numarada kayıtlı THE RAPTOR isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.