Kısalarda Farklı Koşan OGHUZ KHAGAN'ın Kazanmasını Bekliyorum "İSTANBUL"

1.Ayak: Dilbağı takılmasının yararlı geldiğini son sentetik kum 4.lüğünde dikkat çekerek gösteren (1) MERENES Bursa'dan formda gelecek olmasıyla favorim. Son koşusunu Bursa 1300 kumunda kazanan (2)YENİKÖYLÜM ayağına çabukluğu ile yakın rakip görünürken, ilgi çeken son 5.liğinde aşama içerisinde olduğunu belli eden (5) BELİNAY HATUN bu ayaktaki sürprizimdir. Hafta sonunda 1500 metrede çıktığı gibi kazanan (8) JAVARONOK ile zaman zaman etkili sonuçlar elde edebilen (7) DOĞANIN ATEŞİ'nin de yazılmalarını tavsiye ederim.

2.Ayak: Satış-2 Koşuda yarış yaşamına 1400 kumda kazanarak başladıktan sonra 1200 kum pistte etkili 2.lik elde eden (1) OGHUZ KHAGAN son yarışında ise uzun mesafe deneyimi olmadığı için olumsuz etkilenerek tabela dışı kalmıştı, bu kez kısa mesafede benim tek önereceğim isimdir.

3.Ayak: Arap safkanlarının Maiden mücadelesinde formunu bu grup için yeterli karşıladığım (4) SAVABAR'ı bir adım önde görüyorum. Bu yarışına daha iyi durumda girecek olması ve geliştirdiği tecrübesiyle (5) TOYGANHAN ciddi rakibidir. İlk sentetik kum deneyimindeki 3.lüğü gayet başarılı (3)KIZILRÜZGAR güven verirken, Kocaeli'deki son 3.lüğünde aşama içerisinde gördüğüm (2) HÜKÜMHAN mutlaka yazılmalıdır. Kolay kolay tabeladan düşmeyen (6) BERKAY GÜZELİ grubun denk olmasıyla devreye girebilecek güçteki diğer safkandır.

4.Ayak: Formunu bulduğunu son koşusunu 1500 sentetik kumda 3 boy farkla fazla zorlanmadan kazanarak gösteren (4) TEKAŞKIM ve üst üste 2.liklerinde fit durumda olduğunu belli eden (2) BLACK GRAPE arasındaki mücadele bana göre koşunun birincisini belirleyecektir.

5.Ayak: İngiliz safkanlarının Şartlı-3 mücadelesinde grubun en formda isimlerinden olan (5) ICE BREAKER yarış hazırlıklarındaki kusursuz görünümü ve kendisini tanıyan jokeyi G.Kocakaya ile bu kez kazanmaya yakındır. 1300 kumdaki son koşusunu 1.17.46 ile kazanırken bu safkanı geride bırakan (1) POLPOO yine iyi bir bekleme yaparak rakiplerini avlamaya çalışacaktır. Sevdiği pist ve mesafede koşacak olan (4) HARLAN DRAKA 1200 kumdaki son 2.liğinde 1.10.74 derece elde ederek formunu sürekli geliştirmesiyle mutlaka yazılmalıdır.

6.Ayak: Dişi İngiliz safkanlarının Handikap-15 koşusunda dört ay aradan sonraki yarışını 8.tamamlarken etkili sprinti ile gelerek dikkatimi çeken (11) QUEEN ZAHRA çok daha farklı duruma ulaşmasıyla kazanabilir. (7) CANÇIKARAN her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak kendini bulduğunu göstermesiyle yakın rakibidir. Ağır kilosu ile tabelada yer bulduğu son yarışını beğendiğim (5) PELE AND DIDO güven verirken, Ankara'da hazırlanarak geri alındıktan sonra toparlanmaya başlayan (2)BABYFACE değerlendirilmelidir. İlgi çeken idman görünümüne sahip olan (4) LIBERTALIA ile sevdiği mesafede start alacak olan (1) PACE güven veren diğer isimlerdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.2.5.8.7

2.Ayak: 1

3.Ayak: 4.5.3.2.6

4.Ayak: 4.2

5.Ayak: 5.1.4

6.Ayak: 11.7.5.2.4.1

Son Yarışına Göre ALTIN FIRAT Cazip Programda En Güvendiğim İsim "ŞANLIURFA"

1.Ayak: Maiden yarış ile başlayacak olan ilk ayakta her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son 3.lüğünde gösteren (10) NİXİE en güvendiğim isimdir. Formu yeterli (5) HAYDE ALTIN son koşusu ölçü alınmadan güven verirken, (4) ENDLIESS RIVER koştuğu her yarışı sonrası daha farklı duruma ulaşmasıyla yazılmalıdır. Rakiplerine göre kilosu ağır olmasına rağmen tecrübesi ve etkili formuyla (1) CANDY RAIN değerlendirilmelidir. Son yarışındaki 4.lüğünde aşama içerisinde olduğunu belli eden (8) MY  TİGER ise bu ayaktaki sürprizimdir.

2.Ayak: Denk güçte isimlerin bir araya geldiği Handikap-14 koşuda ise 1700 kumdaki son koşusunu önde iyi bir tempo bularak kazanan (4) SANGARİOS yine favorimdir. Seri ikincilikleri ile iyi bir form yakaladığını belli eden (7) ŞALGAMCIOĞLU bu kez fotoyu önde geçebilecek kadar iyi durumda görünüyor. Maiden'dan 1400 kumda çıkarak ardından 1200 kum pistte 2.lik elde eden (11) GOLD RAIN kesinlikle ihmale gelmeyecek güçte bir isim olup, tatminkar 4.lüğünden sonra çok daha farklı duruma ulaşan (6) KING POYRAZ yazılmalıdır. Bugüne kadar start aldığı yarışların tümünde adından söz ettiren (2) FAST TO FINISH bir süredir start almasa da bana göre bu gruba gücünün yetmesini beklediğim bir isimdir. Her ne kadarn son koşularında varlık gösteremese de kum pistte şu ana kadar iki kez kazanan (1) PAPÇİ devreye girecek güçte olup, (3) İNCİOĞLU istirahat ettirildikten sonra ilk defa start alacağı yarışında sürprizde önerimiz olacaktır.

3.Ayak: Uygun rakiplerinin yanında start alacak olan (5) MEMOCANDIR 1900 kumda 2.tamamladığı yarışından sonraki koşusunu 1200 kum pistte 4.bitirerek dikkat çekerken jokeyi N.Altın ile kazanmasını bekliyorum. İdman pistindeki ilgi çeken görünümü ile başarısız son koşusunun izlerini silen (7) ARAS AĞA farklı koşabilecek güçtedir. Zaman zaman etkili sonuçlar alabilen (3) CANIMECE'nin de bu yarışı ile çıkış yakalayabileceği görüşündeyim.

4.Ayak: Dişi İngiliz safkanlarının 1900 kum pistteki mücadelesinde bu grupta farklı koşmasını beklediğim (1) BEAUTY SUN pist ve mesafeye yatkın olmasıyla rakiplerine üstünlük sağlayabilecek güçtedir. Etkili 2.likleri ardından son koşusunda vasat bir performans sergileyen (2)GÜLMATRA mutlaka yazılmasını önereceğim isimdir. 2000 kumdaki son yarışında bekleme yaparak dikkat çeken 2.lik elde eden (4) ANADOLU ESERİ'ni de mutlaka yazın derim.

5.Ayak: Kazandığı yarışlarından sonraki koşusunda tabela dışı kalan (1) REMİLİKIZ'ın önde iyi bir tempo kurması durumunda çıktığı gibi bitirmesini bekliyorum. 1900 kum pistteki son yarışını kazanarak formunu bulduğunu belli eden (5) CİNDERELLA'yı yakın rakip görüyorum. Formunu bulmaya başladığını son koşusunu 1700 kum pistte 3.tamamlayıp gösteren (6) DEHİBE HANIM mutlaka yazılmalıdır. Ekürisi Dülucan ile bu yarışına iştirak edecek olan (8) ESLİNA her geçen gün daha farklı duruma ulaşmasıyla devreye girecek güçte görünürken, (3) ASİL NEFES 1200 kumdaki son startını 8 boy fark yaparak zorlanmadan kazanmasıyla yine etkili sonuç elde edebilir.

6.Ayak: Altılının son ayağında ise daha güçlü rakipleri arasında start aldığı son koşusunu Adana 1900 kum pistinde 4.tamamlarken gayet iyi bir performans sergileyen (2) ALTIN FIRAT bu kez daha uygun grubu bulması ve jokeyi F.Yardımcı ile bana göre tek yazılabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.5.4.1.8

2.Ayak: 4.7.11.6.2.1.3

3.Ayak: 5.7.3

4.Ayak: 1.2.4

5.Ayak: 1.5.6.8.3

6.Ayak: 2