23 Şubat Perşembe günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda 1400 metre yapılan. 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 2.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; son 200'den sonra başa baş mücadeleden AKINCI burun farkı, 1.26.79’luk derecesi ve jokeyi M.Kaya ile kazandı. AVUKAT, 1.26.80’lik derecesi, binicisi İ.Soyad ve burun farkı ile ikinci oldu. Tartışmaya açık bir koşu olması komiserler kurulu Red kararı verdi. Her iki biniciye ihtar ve Jokey Kaza Yardım sandığına 1.861TL bağış yapmasına karar verdiler.

Komiserler Kurulu Raporu

1 numaraya kayıtlı AVUKAT isimli atın antrenörü Hüseyin KARABULUT Kurulumuza vermiş oldukları dilekçelerde 2 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiş, koşu kurulumuzca incelenmiş olup protestonun reddine karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı AVUKAT isimli atın binicisi İlker SOYAD yarışın son düzlüğünde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

2 numaraya kayıtlı AKINCI isimli atın binicisi Mehmet KAYA yarışın son metrelerinde usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b-1) bendleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.