27 Şubat Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda yapılan 3. koşuya Protesto red edildi. Uğur Levent 7 gün at binmeme cezası aldı. Aynı gün Şanlıurfa Hipodromu'nda 5. Koşuya protesto çekilirken, red kararı doğru bir karardır. İhtar ve para cezası yeterlidir. 28 Şubat Salı günü Antalya Hipodromu’nda ikinci koşuda koşuya protesto çekildi red kararı doğru bir karardır. Onur Öztürk 5 gün at binmeme cezası doğru karardır.

27/02/2023 Pazartesi Bursa Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO:  3

Koşuda 2 numarada kayıtlı SÖNMEZ YİĞİT isimli atın Antrenörü RAMAZAN KARABULUT vermiş olduğu dilekçesinde; 1 numarada kayıtlı CESİ AFFETMEZ isimli atın, son düzlükte atının aksiyonunu bozduğu gerekçesiyle koşuya protesto ettiği bildirmiştir.

Yapılan inceleme sonucunda Protesto, oy birliği ile reddedilmiştir. Koşuda 1 numarada kayıtlı CESİ AFFETMEZ isimli atın Binicisi UĞUR LEVENT, koşuda son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir.

Binici UĞUR LEVENT; 6132 Sayılı Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince 7 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

27/02/2023 Pazartesi Şanlıurfa Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO: 5

Koşuda 2. Gelen 7 numaraya kayıtlı KURTULUŞBEY isimli atın ilgilileri 1. gelen 2 numaraya kayıtlı GÖKTEKİNOĞLU isimli ata protesto çekmiştir. Komiserler Kurulunca yapılan inceleme sonucunda protesto reddedilmiştir. Koşu sonucu 2-7-10-11-1-14 olarak kesinleştirilmiştir.

7 numaraya kayıtlı KURTULUŞBEY isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK son düzlükte yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/b-1) Maddesi gereğince 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı ONKUT isimli atın binicisi Yusuf CENGİZ start çıkışı yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı yazılı savunması talep edilmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır.

28/02/2023 Salı Antalya Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO: 2

4 numaraya kayıtlı olarak koşan TOUCH THE VICTORY isimli atın antrenörü Bayram KOCAKAYA, koşunun son düzlüğünde 1 numaralı BAZUKA isimli atın binicisinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan BAZUKA isimli atın binicisi Onur ÖZTÜRK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (c) bendi uyarınca 5 (beş) gün süreyle yarışlarla ilgili yerlerde sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan IL MAGNIFICO isimli atın binicisi Gökhan YILDIZ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Kurulumuzca daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.