03 Mart Cuma günü Antalya Hipodromu'nda 2200 metre sentetik pistte yapılan 4.Koşu'da; son 200 den sonra biniciler çaktırmadan birbirlerine faul yaptı. POWER RHTYM'in antrenörü İsmail Alpuğur koşuya protesto çekti.. Komiserler kurulu Red etti doğru bir karardır.

Komiserler Kurulu Raporu

1 numaraya kayıtlı olarak koşan POWER RHTYM isimli atın antrenörü İsmail ALPUĞUR, koşuya protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan REAL CHAMPION isimli atın binicisi İsmail DİNAR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan HIDDEN MONEYS isimli atın binicisi Nevzat AVCİ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan MASTER OF PUPPETS isimli atın binicisi Mehmet KAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.