07 Mart Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 2.Koşusu olan Maiden yarışta; 6 startan çıkan BABY STROM’un binicisi İlhami Göçer atına hakim olamaması ile dışından çıkan SECRET ROSE'nin binicisi Müslüm Çelik ciddi yan tampon faulu yedi. Dışındaki 8 startan çıkan 143 gün sonra start alan safkan SECRET ROSE'den ciddi faul yedi. BALAREY bir anda sallanıp en çok etkilenen safkan oldu. Binicisi E.Sincan, atını toparlayarak koşuyu adapte etti. Son 250'de safkanların dışından beşinci durumda olmasına rağmen güzel sprinti ile koşuyu 1.16.86'lık derecesi ile ikinci bitirdi. Koşu içinde yaşanan aksaklıklarla safkan nefes açmış olup iki kez Ankara kum pistte koşan safkan 2 - 4 olan safkan bu kez ikinci oldu. 4 boy starta kaldı yazılıyor ama safkan starttan düzgün çıkış yaptı faul olayından 4 boy geç koşuya başladı. Uzayan mesafelerde daha farklı koşacak olup ilk yarışında % 85 kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

2. koşuda, 4 numaralı DASH isimli atın binicisi Ayhan KURŞUN, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

5 numaralı NO COMPLAINTS isimli atın binicisi Serkan YILDIZ, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca sözlü olarak uyarılmıştır.

2 numaralı BABY STROM isimli atın binicisi İlhami GÖÇER, start çıkışında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden ihtar cezası verilmiştir.

 

Yine, 2 numaralı BABY STROM isimli atın binicisi İlhami GÖÇER, yarışın son 650 ve 600 metreleri arasında usulsüz kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 123/6. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiş, ancak yeterli görülmemiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 123/6. maddesi gereği ( 10.03.2023 gününden başlamak üzere ) 7 ( yedi ) gün süreyle sanat icrasından geçici men ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.