GÜNDÜZDÜŞÜ günün sığınılacak en güvenilir limanı “BURSA”

1.Ayak: Bu kez müsait kilo avantajına sahip bulunan (9) BARTUBEY güzel formu ve hazırlığı ile favorim. Yaklaşık üç ay ara verdikten sonra girdiği yarışında 1800 kumda nefes yönünden zorlanıp üçüncülükle yetinen (3) ZALIN OĞLU, bu koşusuna daha iyi durumda girecek olup M.Çiçek ile favorimin en yakın rakibi. Ağır kilosuna rağmen İzmir’deki son yarışını ölçü almadığım (1) CIX LIFE’den ideal pist ve mesafesinde bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Her geçen gün artan form durumuna sahip bulunan (6) WELLBORN şanslı bir başka isim olup güzel hazırlığa sahip bulunan A.Kurşun’un bindiği (4) OWERTI kuponlarda bulunulmalıdır.

2.Ayak: Geçen hafta İzmir’de dilbağı takısı denenip uzun bir arası olmasına rağmen ikinci olurken ilgi odağı olan artan kondisyona sahip (5) MÜTEŞEKKİR ve iki yarış önce Kocaeli’de 1400’de startta 6 boy kalmasına rağmen etkili bir ikincilik yapan, geçen hafta içi İstanbul sentetik pistteki dördüncülüğü bile tatminkar olan yarış koştukça gelişen bir forma sahip (4) KIZIL RÜZGAR arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine ağır kilosuna rağmen idman pisti görünümü gayet iyi olan (1) DENİZ HAT’da katılabilir.

3.Ayak: Sezon başında 1400’de 1,27,91 ile kazanan, ardından Kocaeli’de 1400’de Kv-6’da ikincilik yapan, son koşusunda kulaklık takısı denenip bekleneni veremese de form durumu çok iyi uyumlu pilotu A.Kurşun’la start alan (7) HAKNA ve geçen hafta arası Kocaeli’de koşup beşinci kaldığı yarışındaki sıralamasını ölçü almadığım (6) LORD OF YILDIZER arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bende sonda az hata yapan kazanır.

4.Ayak: Bir süre aradan sonra gördüğü koşularının ardından farklılaştığını idmanlarında belli eden (1) JAMBO JAMBO, rakiplerine göre ağır kilosuna rağmen ilk şans verdiğim isim. Üst grupta gördüğü yarışı sonrası 800/51,9 24,4 R galobunun sonlarında fotoya canlı girerek daha iyi duruma geldiğinin işaretlerini veren (2) BOLD LION GIRL’den bu kez etkili yarış bekliyorum. Bu pistte ve bugün start alacağı jokeyi K.Tokaçoğlu ile kazandığı yarışının ardından İstanbul’dan hazır ve formda giden (5) SFORZA RING şanslı bir başka isim olup son yarışında denendiği kapalı gözlük takısı bu koşusunda yeniden çıkartılan (3) ÇAVDARLI ve etkili form durumunu muhafaza etmeyen mesafe ayırmayan kumcu (4) IMPOSTER kuponlara yazılmalılardır.

5.Ayak: İzmir pistindeki son iki yarışını kazanan ve Bursa’daki idmanlarında kusursuz formunu koruduğunu belli eden kaliteli safkan (1) GÜNDÜZDÜŞÜ uyumlu pilotu T.Yıldız ile günün sığınılacak en güvenilir limanı.

6.Ayak: Fazla at yazılmasını tavsiye ettiğim bir koşu. 4 Yaşlı Arap safkanlarının 1400 metre kum pistte katılım göstereceği Handikap-14 Koşu’daki sıralamam; kaba kum piste daha yatkın (4) YENİKÖYLÜM başta olmak üzere (7) BEYAZ GECE, (1) NADİDE HAYAT, (8) KADİFECAN, (3) MEHİR ABLA, (12) KAFKAS SERABI, (5) ÖREN HANIM ve (5) BUZPINANRI şeklinde olacaktır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9-3-1-6-4

2.Ayak: 5-4-1

3.Ayak: 7-6

4.Ayak: 1-2-5-4-3

5.Ayak: 1

6.Ayak: 4-7-1-8-3-12-5-6

DÖRTNALBEYİ yine çıktığı gibi bitirebilir “ŞANLIURFA”

1.Ayak: Günün ilk ayağı bana göre zorlu bir yarış ile başlıyor. 4 ve Yukarı Arap safkanlarının 2100 metre kum pistte katılım göstereceği Handikap-15 Koşu’daki sıralamam; yakaladığı güzel formunu koruyan (6) ÖZÜMTURAÇ başta olmak üzere (3) KOMET, (9) GEDİZKAYA, (5) TANIRBEY, (8) DİKME AĞASI, (10) ARSLAN KRALİÇE ve (11) KRAL CAMUZ şeklinde olacaktır.

2.Ayak: Koştuğu her yarışının ardından gelişen bir form durumuna sahip bulunan ve son iki koşusunda çıkartılan “dilbağı” takısı bu yarışında yeniden takılan (8) HAYDE ALTIN’a ilk çarpıyı atıyorum. Geçen hafta içi 1900’de koşup son 200’e kadar önde forse ettiği koşudan düşen temposuna rağmen ikinciliğini beğendiğim (10) NAZLI PRENSES, bu kez kısalan mesafede önde istediği tempoyu bulabilirse bitirebilir. Bu tip mesafeyi seven (2) NOKTA GÜZELİ, güzel hazırlığı ile ihmale gelmez. Bu kez starttan düzgün çıkış yapması halinde farklı sonuç alabileceğini düşündüğüm (7) DÖNMEZ SULTAN ıskalanmamalı. Bu yarışa start alacağı jokeyi M.Ünlü nezaretinde hazırlanan (1) AZRA KIZ ve (4) SEVDAMIN GÜLÜ kuponlarda bulunulmalılardır.

3.Ayak: Son koşusunda her ne kadar tabela dışında kalsa da form durumunu beğendiğim N.Altın’ın bindiği (15) DELİ VAHŞİ ve galibiyetle ayrıldığı son koşusu ile kalitesine ulaştığını gösteren uzun mesafe deneyimi iyi olan (2) BABA HANCI arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bence sonda az hata yapan kazanacaktır.

4.Ayak: Son iki yarışında 1400’de kum pistte ikincilikler yaparak her geçen gün gelişen form durumuna sahip olduğunu gösteen (7) OBAYANA ve son yarışında bence biraz erken öne hücum ettiği için kazanabileceği koşudan ikincilikle ayrılan (2) ALKEHRİBAR arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine Urfa pistine geldiği günden bu yana ilgililerince düzenli hazırlanan (10) PELİTLİ’de katılmaya çalışacaktır.

5.Ayak: Diyarbakır’daki son koşusunu 1200’de 1,21,43 ile kazanma başarısını gösteren (1) LEGEND RUNNER, koruduğu form durumu ile favorimdir. Uzun mesafeye çıktığı son koşusunda 1900’de başarılı performans sergileyerek ikincilik yapan, Urfa’da 1200-1300’de birincilikleri bulunan (5) GÜZEL GÜMÜŞKAN ve geçen hafta koşup kazandığı yarıştaki güzel formunu muhafaza eden (4) BIG MOON rakipleri olup gücü nispetinde tatminkar koşular sergileyen (6) PENABER ihmal edilmemelidir.

6.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son yarışını bugün start alacağı jokeyi F.Yardımcı ve 1,37,63 ile 7 boy önde kazanan (6) DÖRTNALBEYİ’nin yine kazanmasını bekliyorum. Tek yazılabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6-3-9-5-8-10-11

2.Ayak: 8-10-2-7-1-4

3.Ayak: 15-2

4.Ayak: 7-2-10

5.Ayak: 1-5-4-6

6.Ayak: 6