İdeal pist ve mesafesinde ANGEL OF ISLAND’ın yine kazanmasını bekliyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 7-2-1-3

2.Koşu: 8-1-7-10-6-13

3.Koşu: 1-2

4.Koşu: İki yarış koştuktan sonra düzenli idman ve galoplarında istenen form düzeyine ulaşan G.Kocakaya’nın tercih ettiği (9) NARJİNA ve her geçen gün formunda aşama kaydettiğini son koşusu ile belli eden usta ellerde hazırlanan (2) ANADOLU DESTANI arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine uzun mesafeden etkilendiğini düşündüğüm son yarışını ölçü almadığım (10) ROCKET FUEL’in de katılmasını bekliyorum.

5.Koşu: Bu pist ve mesafedeki son koşusunu 1,25,86 ile kazanma başarısını gösteren ve turvakar galoplar yapıp formunu muhafaza eden (6) ANGEL OF ISLAND, ideal pist ve mesafesinde benim banko atımdır.

6.Koşu: İzmir’deki son Gr-1 yarışında sert rakiplerinden etkilenen ve İstanbul sentetik pistini çok seven (1) KOCA SEYİD, güzel formu ile bu kez daha farklı koşacak olup favorim. Üç ay ara verdikten sonra girdiği koşusunda 1500’de sentetikte Kv-7'de son 300'e kadar önde forse ettiği koşudan üçüncülükle ayrılırken ilgimi çeken gelişen kondisyona sahip (5) BEYOND EXPECTATION, önde istediği tempoyu bulması halinde bitirebilir. Bir süredir koşmasa da yeterli hazırlığa sahip bulunan (6) CHEEKY SON’dan dinçlikle etkili bir yarış bekliyorum. Bu tip mesafeli sentetik pist yarışlarını seven H.Karataş’ın bindiği (4) ANADOLU ŞAHİNİ’ni ıskalamayın derim. Grubun en kaliteli safkanı (3) ZAFER ATEŞİ, beş ay aradan sonraki ilk yarışını koşacak olsa da güzel hazırlığı ve sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde rakiplerine hakim olabilir.

7.Koşu: İki koşu önce 1200 sentetikte 1,20,46 ile kazanan, uzun mesafedeki son yarışını fazlaca ölçü almadığım (2) ULUARAT’dan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Bu kez sevdiği pist ve mesafede favorimdir. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayan ve Bursa’da güzel bir hazırlık devresi geçirip İstanbul'a gelen (5) DOĞANIN ATEŞİ ve her geçen gün formunda ilerlemeler kaydeden (1) SELCAN HATUN rakipleri. Ankara'dan hazırlanıp gelen sentetik piste yatkın (3) ATEŞTAY, şanslı bir başka isimdir.

8.Koşu: Hayatının ilk yarışını Bursa’da 1300 kum pistte koşup 1,23,93 ile fotoda ikinci kalıp beğendiğim (8) ŞAHSENEM, edindiği koşu tecrübesi ile ilk şans verdiğim isim. İlk yarışında bu pist ve mesafede 1,26,07 ile ikincilik yapan, son koşusunda bekleneni veremese de (3) LIBERTY FOR ALL'dan bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Üç kez start alıp sentetik pistte başarılı sonuçlar alan, kısa bir arası olsa da yeterli hazırlığı bulunan (13) IMPOSSIBLE DREAM, jokeyi H.Karataş'la ihmale gelmez. Yarış hayatına Bursa Hipodromu'nda 1300 kum pistte 1,23,93 ile ikinci olarak başlayıp sentetik pistteki idmanları dikkat çekici olan yarış görme avantajı ile (6) RIDADEM, bir diğer şans verdiğim isim. Koştuğu her yarışının ardından formunu bir adım ileriye taşıdığını uzun mesafedeki başarılı son ikinciliğiyle belli eden (1) COCO SISTER ve bu pist ve mesafede 1,25,49'luk performansa sahip bu kez dişine göre grupta (5) MARCH VİOLET kuponlarda bulunulmalı.

9.Koşu: Geçen hafta daha iyi grupta 1300 sentetik pistte koşup 1,26,57 ile yarım boyla ikinci olan seri stile sahip (3) GÜLAĞA ve her ne kadar beş ay ara verse de grubun en kaliteli safkanı olan (1) BANGIRBANGIR arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine (7) HASANIM’da katılmaya çalışacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 9-2-10

2.Ayak: 6

3.Ayak: 1-5-6-4-3

4.Ayak: 2-5-1-3

5.Ayak: 8-3-13-6-1-5

6.Ayak: 3-1-7

MY PASIFIC GIRL ve UÇAN ADAM günün tek yazılabilecek isimleri “ADANA”

1.Koşu: 9-6-2-1

2.Koşu: 7

3.Koşu: 7-9-5

4.Koşu: 2-1-4

5.Koşu: Bir süre aranın ardından iki yarış koştuktan sonra formunu toparlayan ve bu kez dişine göre bir grup bulan (2) BABAHAKKI’ya eküri koşma avantajı ile ilk şansı veriyorum. Kum pist performansını beğendiğim (4) ÖZAKIN, favorimin öncelikli rakibi. Üç ay ara verdikten sonra girdiği yarışında 2000 çimde son 100'e kadar önde forse ettiği koşudan düşmeye başlayan temposu ile üçüncülükle ayrılan (11) MİRDAR, gelişen kondisyonu ile ihmale gelmez. Starttan düzgün çıkış yapması halinde (7) OĞLUM GİRAY’dan bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Grubun istikrarlı koşan safkanı elverişli kilolu (12) BÜYÜK KAHRAMAN şanslı bir başka isim olup ağır kilosuna rağmen kazandığı son yarışı ile ne denli formda bir isim olduğunu belli eden (10) HIZLI KURUŞ ve hafta içi sert gruptaki yarışını ölçü almadığım (6) KURTULUŞBEY kuponlara yazılmalı.

6.Koşu: Araya rağmen sıkı hazırlığa sahip bulunan çime yatkın orijine sahip (4) KEVIN LOMAX ve iki yarış koşup düzenli hazırlığıyla istenilen form düzeyine ulaşan (7) VICTORY DANGER arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine bu kez çime çıkan A.Çelik’in bindiği (12) MILAGRA’da katılabilir.

7.Koşu: Dört ay ara verdikten sonra koştuğu yarışını 1200 çim pistte yerinde yaptığı güçlü sprintiyle kazanan (8) UÇAN ADAM, mükemmel formu ve sevdiği çim pistte yine birinciliğe en yakın isim olup tek yazılabilir.

8.Koşu: Kısa mesafeli yarışların başarılı ismi olan (1) LUMINARY ve her geçen gün eski günlerine dönen (3) HAMASET arasında geçecek olan rövanş mücadelesinden bence sonda az hata yapan kazanacaktır.

9.Koşu: Bir süre aradan sonra koşup dördüncü olduğu yarışı sonrasında formunda ilerlemeler kaydeden (1) ALPİNGO favorim. Grubun en istikrarlı koşan ismi olup kolay kolay tabeladan düşmeyen (6) MAMBA MENTALITY, bu kez şansızlığını kırıp Maiden’dan çıkabilir. Çim pistteki son dördüncülüğü ile dikkatimi çeken (7) SILVER PILOT, gelişen formu ile şanslı bir başka isim olup yarış koştukça farklılaşan (9) FOR THE LAST TIME ve çime yatkın orijine sahip bulunan (12) YAMATAİ kuponlarda bulunulmalılar.

10.Koşu: Fazla at yazılmasını tavsiye ettiğim bir koşu. 4 Yaşlı Arap safkanlarının 2000 metre kum pistte start alacağı Handikap-15 Koşu’daki sıralamam; yakın aralıklar ile start alacak olsa da güzel bir form tutan (4) UĞURLAR başta olmak üzere (5) ŞİMŞEK İZİ, (6) TUĞBATAY, (1) ZEREF ŞAN, (3) LAZ FATİH ve (8) ÖZERDEM şeklinde olup ayırt edilmeden birlikte yazılmalılardır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-4-11-7-12-10-6

2.Ayak: 4-7-12

3.Ayak: 8

4.Ayak: 1-3

5.Ayak: 1-6-7-9-12

6.Ayak: 4-5-6-1-3-8