Kısa Mesafede PARANA Bu Grubu Geçer "BURSA"

1.Ayak: 140 gün aradan sonraki yarışını 1400 kum pistte 1.26.76 gibi çok iyi bir derece ile kazanırken dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (11) CALIBRATION, daha güçlü rakipleri arasındaki son 1200 kum Kv-7 koşusunu 1.14.42 ile 4.tamamlayan (8) SYNCHRONICITY ve Kocaeli'de 61 kilo ile 3.tamamladığı yarışı sonrası bu kez 52 kiloyla mücadele verecek olan (9) ÇAYIRAĞASI sırasıyla şans tanıdığım isimlerdir.

2.Ayak: 1900 kumdaki son koşusunu 2.bitirirken önde numara götürüp fotoya kadar pes etmeyen (4) BABA FAHRETTİN bu defa kısalan mesafede favorimdir. Aynı yarışın 5.si (10) DOSTUM DOSTUM daha iyi duruma gelirken, ekürisiyle bu koşusuna katılacak olan (1) MAHİRİNİ mutlaka yazılmalıdır. Kuvvetli sprinti ile 3.bitirdiği son yarışı ışıklı (2) BAKGÖR güven verirken, (3)ESENİNOĞLU tabeladan düşmediği koşuları ardından fit durumunu sürdürmesiyle değerlendirilmelidir. İstanbul sentetik kumunda tabela dışı kaldığı son yarışı ölçü alınmayıp bir önce Kocaeli kumundaki 2.liğine göre (5) SAADIN ATEŞİ'de devreye girebilir.

3.Ayak: Uzun ara verdikten sonraki iki yarışı da başarılı olan (3) PARANA Kocaeli 1700 kum pistindeki son koşusunu kazandıktan sonraki formunu sürdürmesi ve bu defa mesafenin kısalması avantajı ile bence yine fotoyu önde geçecektir.

4.Ayak: Son yarışını Kocaeli kumunda fazla zorlanmadan beyaz bayrak ayna kazanan (5) MAVİ KILIÇ süper formunu devam ettirirken İstanbul'da kusursuz hazırlanması ve uyum sağladığı jokeyi M.Kaya ile yine en şanslı isimdir. Bu safkanın 4 boy gerisinde 2.bitirdiği koşusu ardından formunu sürdüren (4) LITECOIN rövanşı almaya çalışacak olup, istikrarlı safkan (3) CAFER BEY yapacağı düzlük sprinti ile rakiplerini avlayabilir. 2100 kumdaki son yarışını kazanan (1) SIEMPRE formunu sürdürmesiyle yine etkili koşabilecek güçte olup, bu koşusu ile çıkış yakalamaya çalışacak olan (6) COLOUR OF LIGHT sürpriz yapabilir.

5.Ayak: Her geçen gün daha iyi duruma gelen (5) ÖNTAÇ en son İstanbul sentetik kumunda 4.olup idmanlarındaki formda görünümü ile bu defa kazanabilecek güçtedir. Bursa, İzmir ve Kocaeli kumundaki son koşularında tabeladan düşmeyen (2) FUKARA kazanacak formunu bulmasıyla en ciddi rakibidir. Tatminkar 4.lüklerinden sonra sürekli daha farklı duruma ulaştığını gördüğüm (10) FIRTINA MAKAY bu yarışın sürprizi olacaktır.

6.Ayak: Arap kısraklarının uzun mesafedeki koşusunda; Kocaeli kumundaki son yarışında 4.olurken erkek rakipleri arasında çok iyi mücadele verip formunda önemli aşama kaydeden (6) SON BAŞAK hemcinsleri yanında bu defa kazanabilir. Ara verdikten sonra İstanbul'da yarış görerek açıklarını gideren (5) SABIR ÇİÇEĞİ rakip görünürken, (2) ÜÇGÜZEL İzmir'deki son uzun mesafeli koşusunu kazanmasıyla yine adından söz ettirebilir. İdmanlarındaki iyi görünümünü bu  yarışına taşıması durumunda (4) KIZIM AYSİMA farklı sonuç alabilecek diğer isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 11.8.9

2.Ayak: 4.10.1.2.3.5

3.Ayak: 3

4.Ayak: 5.4.3.1.6

5.Ayak: 5.2.10

6.Ayak: 6.5.2.4

Formunu Bulan ASİL NEFES Tek Yazılabilir "ŞANLIURFA"

1.Ayak: Grubun en formda ismi olan (2) MİRHATCAN kazanarak Maiden'dan çıkabilecek güçte görünürken, Adana'dan gelip daha uygun grubu bulan (3)YAKIŞIKLIM jokeyi N.Altın ile en ciddi rakibidir. Formunu bulmaya başladığını son 2.liğinde gösteren (8) OKAN AĞA, son yarışında takı takmadan koşunca 2.lik elde eden (9) TOPRAKOĞLU, kolay kolay tabeladan düşmeyen (7) HASKÖYBEYİ ve farklı duruma gelen (4) AYDINALP OĞLU sırasıyla daha sonra değerlendirilmesini tavsiye edeceğim isimlerdir.

2.Ayak: Mesafe ayırt etmeden başarılı koşan (12) FIRTINALAR DİYARI rakiplerine göre daha şanslı görünürken, (13) ÖZÜMTURAÇ bu grup için yeterli karşıladığım formuyla şansı yüksek diğer isimdir. Artan forma sahip bulunduğunu son 2.liğinde gösteren (4) ALACAATLI ile kendini bulmaya başlayan (3) ULUPAMİR mutlaka yazılması gereken isimlerdir. (5) KOMET mesafeye yatkınlığı ile güven verirken, (8) İSYANIM 2100 kumda fazla zorlanmadan kazanıp formunu sürdürmesiyle değerlendirilmelidir. 1800 kumda bekleme yaparak kazanan (16) İPMAN ile önde boş kalırsa (9) YILMABABA'da devreye  girebilecek güçteler.

3.Ayak: Daha formda ve güçlü rakipleri arasındaki son yarışında öne çıkamayınca tabela dışı kalan (4) BOZKARA'nın bu grupta çok daha farklı koşmasını bekliyorum, eküri avantajıyla favorimdir. Adana'daki son uzun mesafeli yarışını 5.tamamlayıp formunu gün geçtikçe geliştirmekte olan (14) KORAY en ciddi rakibi olacaktır.

4.Ayak: Son koşusunu 1400 kumda 2.tamamlayıp idman pistindeki çalışmalarında iyi durumunu devam ettirdiğini gösteren (2) HAÇIM ile Adana'da daha iyi gruplarda bile adından söz ettirmekte olan (1)BERISHA arasında mücadele geçmesini bekliyorum.

5.Ayak: Ayağına çabukluğu ile kısa mesafelerde iyi koşan (1) ASİL NEFES son yarışında 1900 metrede etkili bir 2.lik elde ederek formunu bulduğunu göstermesi ile bu defa kazanmaya çok yakın görünürken, tek yazmanızı uygun karşıladığım isimdir.

6.Ayak: Altılının kapanış ayağında; üst gruplardaki son Kısavade koşuları dikkat çekici olan (1) BOBO BERKCAN bir adım daha önde gördüğüm isimdir. Son yarışında güçlü rakipleri arasında tabela dışı  kalan (4) GÖKEFE iyi anlaştığı jokeyi N.Altın ile rakip görünürken, (5) KARAPINAR ASLANI adından söz ettirdiği son koşularına göre mutlaka değerlendirilmelidir. (8) ANADOLU GÜCÜ bu yarışı ile tekrar çıkış yakalamaya çalışacak olup, (14) TAYLANIM 1900 kumda Maiden'dan çıkarak iyi durumunu sürdürmesiyle yazılmalıdır. (10) LEOMORD 800/56.0 28.0 Ç galobunda gelişme içerisinde görünürken, (16) BAŞDAĞLI 1800 kumdaki son Şartlı-2 koşusunu kazanmasıyla devreye girebilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.3.8.9.7.4

2.Ayak: 12.13.4.3.5.8.16.9

3.Ayak: 4.14

4.Ayak: 2.1

5.Ayak: 1

6.Ayak: 1.4.5.8.14.10.16