26 Mart Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 10.koşu KÜŞİ isimli atın Antrenörü 13 numaralı YARIMADA isimli atın binicisinin kendi atını engellediği gerekçesi ile protesto çekmiştir.

Komiserler Kurulu Raporu

10. koşu sonucunda 6 numarada kayıtlı KÜŞİ isimli atın antrenörü, 13 numarada kayıtlı YARIMADA isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği gerekçesi ile protesto çekmiştir.

Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda At Yarışları Yönetmeliğinin 122. maddesi 7. fıkrası gereğince, (gayri resmi sıralama 14, 13, 6, 1, 5, 7 iken) aşağıdaki şekilde derece değişikliği yapılmasına oy birliği ile karar verilmiş ve sıralama;

1 inci 14 haşa no’lu GÜNDÜZBABA, 2 inci 6 haşa no’lu KÜŞİ, 3 inci 13 haşa no’lu YARIMADA, 4 üncü 1 haşa no’lu HAVZA ASLANI, 5 inci 5 haşa no’lu PİLEVNELİ, 6 ıncı 7 haşa no’lu O BİR REİS şeklinde kesinleşmiştir.

5 numarada kayıtlı PİLEVNELİ isimli atın binicisi Hüseyin ŞİMŞEK son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanmak (6 kamçı) suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini belirttiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

6 numarada kayıtlı KÜŞİ isimli atın binicisi Müslüm BAYDAN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numarada kayıtlı O BİR REİS isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

13 numarada kayıtlı YARIMADA isimli atın binicisi Bekir Mert MIRIK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini belirttiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

14 numarada kayıtlı GÜNDÜZBABA isimli atın binicisi Muharrem OK son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ancak davete icabet edememiştir. Konu ile ilgili gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.

14 numarada kayıtlı GÜNDÜZBABA isimli atın binicisi Muharrem OK son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanmak (6 kamçı) suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını yasal süresi içerisinde vereceğini belirttiğinden gerekli işlem savunmasını takiben yapılacaktır.