Formda LUSİA'nın Kazanmasını Bekliyorum "İSTANBUL"

1.Ayak: Altılının ilk ayağında kilo faktörü önemli rol alacak. Öncelikle 1400 sentetik kumda kazandığı yarışından sonraki iyi durumu devam ederek 52 gibi oldukça uygun bir sıkletle start alacak olan (8) HARLAN DRAKA yine başta önerimdir. 1400 ve 1500 sentetik kumdaki son iki koşusunda üst üste fotoyu önde geçen (1) MAKE A FIRE 63 kiloya rağmen süper formuyla bence yine adından söz ettirir. Bu tip mesafelerin başarılı ve istikrarlı ismi (4) AVALANCHE düzenli hazırlıklarıyla etkili formunu devam ettirirken, (5) DENİZHAN 1500 ve 1200 sentetik kumda kazanıp en son 1300 metredeki 3.lüğünde de dikkatimi çekerken kendisini tanıyan jokeyi G.Özçelik ile kuponların bana göre olmazsa olmazıdır.

2.Ayak: Maiden yarışta; 1400 kumdaki son koşusunda numara götürerek son 100'e kadar üstün gelmesine rağmen temposu düşerek 4.kalan (8) RIBANDO favorim olup, her yarışı bir öncekinden başarılı (13) NARJİNA bu kez fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Yarış yaşamına etkili 4.lük elde ederek başlayan (14) RAIN MELODY ile Bursa kum pistinde tabelada yer bulduğu ilk startı sonrası gelişme kaydeden (2) BLACK BIRD mutlaka değerlendirilmeliler. (4) COMO ESTAS yarış koştukça kendisini bulan bir isim olup, (9) ZAGORA BIANKA güçlü kan hattına sahip olması ve yeterli hazırlıklarıyla dikkate alınmalıdır. 1400 metredeki son 4.lüğünde önemli aşama kaydeden (12) LOVE OF VICTORY ile grubun tecrübeli isimlerinden olan (5) EFSANE CAN'da bana göre ses getirecek diğer taylardır.

3.Ayak: Uzun mesafelerdeki son koşularında adından sıkça söz ettiren (2) GANANDO SOLO iyi durumunu sürdürmesiyle rakiplerine hakim olabilecek güçte bir isim olup, bu pist ve mesafedeki son yarışını kazandıktan sonra idmanlarında formunu koruduğu görülen (9) ANADOLU PRENSESİ yine fotoyu önde geçebilecek güçtedir. Birlikte değerlendirilmelerini öneriyorum.

4.Ayak: 2000 sentetik kum pistte kazandığı yarışından sonraki formunu aynı şekilde koruyan (4) LUSİA yine fotoyu önde geçmeye yakın olup, hemcinslerinin yanında bankomdur.

5.Ayak: Uygun kilosunun verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde (7) BAYPATRON'un kazanabileceği görüşündeyim. Son koşularına göne daha müsait rakipleri arasında start alacak olan (2) YÜKSELABİ her ne kadar 63 kiloyla start alacak olsa da bu grupta fotoyu önde geçebilir. Antalya sentetik kumundaki son yarışını 3.bitirip formu sürekli gelişmekte olan (1) ROCK IRON güven verirken, bu koşusu ile çıkış yakalamasını beklediğim (4) ALEVKIRAN ve uzunlarda etkili koşabilen (5) CİĞERDELEN ise sürprizde tavsiyelerimdir.

6.Ayak: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; her yarışı bir öncekinden daha başarılı (2) EDGAR fotoyu önde geçecek güçtedir. 1400 metredeki koşusunu 2.bitirirken dilbağı takılmasının yararlı geldiğini gördüğüm (6)LITTLE FRANKEL şansını yüksek gördüğüm diğer isimdir. Başarılı 3.lüğü sonrası yarış hazırlıklarındaki fit görünümü ile sürekli üzerine kattığını gördüğüm (3) EL TRANSCANTABRICO'yu da mutlaka yazmanızı öneririm.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.1.4.5

2.Ayak: 8.13.14.2.4.9.12.5

3.Ayak: 2.9

4.Ayak: 4

5.Ayak: 7.2.1.4.5

6.Ayak: 2.6.3

Süper Durumdaki SERSERİ HAT Tek Yazılabilir "ADANA"

1.Koşu: 5.3

2.Koşu: 2

3.Koşu: 2.3.1

4.Koşu: Uzun aradan sonra kazanarak ardından start aldığı koşusunda tabela dışı kalan (6) SERİN ÇOCUK bu gruptan bir adım önde olmasıyla fotoyu önde geçebilir. Etkisiz kaldığı son yarışı ardından kendini geliştirmeye çalışan (4) ŞANLITAY ve son koşusunda tabela dışı kalsa da yakın aralarla etkili sprint yaparak gelen (11) THE RED SONYA güvendiğim diğer isimlerdir. Son 7.liğindeki 1.28.12 bitiriş derecesi ilgimi çeken (10) SAİMHAN ve mesafeye yatkın olup son koşularında tabeladan düşmeyen (2) HAKK HANI sürprizde önerilerim olacaktır.

5.Koşu: Üst üste 2.likleriyle kazanmasının an meselesi olduğunu gösteren (1) SİYAHBEYAZ her ne kadar ağır kilo ile start alacak olsa da bu grupta ilk atımdır. Kolay kolay tabeladan düşmeyen (7) ŞAHTAÇ son koşusu fazla ölçü alınmadan güven verirken, (4) PİNHAN değerlendirilmelidir. (2) CAN KARAOĞLAN CAN Şanlıurfa'daki son 3.lüğünde dikkatimi çekerken, (3) HAZİMENT yeterli form durumuyla dikkate alınmalıdır. (10) AYSAR gün geçtikçe daha iyi duruma ulaştığını son 4.lüğünde gösterirken sürprizde tavsiyemdir.

6.Koşu: 2000 kum pistteki son yarışını kazanırken güçlü rakibi Repaır Man'i 4 boy farkla mağlup eden (2) MR JINGLES yine birinciliğe yakındır. 1900 kumda kazandığı son koşusu ile uzunlarda ümit veren (9) TOM HAIGEN yine jokeyi Vedat Abiş ile iddialıdır. Şanlıurfa kum pistindeki son 1900 kum yarışını kazanan (1) HAÇIM güvendiğim diğer isim olup, (8) ŞEREF HAN bugüne kadar start aldığı koşularında adından söz ettirmesi ve jokeyi Gökhan Kocakaya ile değerlendirilmelidir. (6) SARPTAY 5.bitirdiği yarışından sonra sıkı hazırlanmasıyla daha sonraki ihtimaldir.

7.Koşu: Pist ayırt etmeyen ve daha iyi gruplarda bile başarılı sonuçlar alan (1) SOYDERE en son 2000 kum pistte 3.lük elde ederek idmanlarına kazanabilecek güçte görülmesi ve uyumlu jokeyi Vedat Abiş ile favorimdir. 136 gün aradan sonra start aldığı çim yarışını 4.bitirip sürekli formunu geliştiren (3) ÇAKMAKŞAH ve uzun aradan sonra iki yarış koşarak açıklarını gidermeye başladığını gördüğüm (5) EVEREST dikkate alınmalılar.

8.Koşu: Çim pistteki son yarışını 3.tamamlayıp kumdaki performansı da iyi olan (2) KAÇER KIZI kısrakların mücadelesinde rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Şanlıurfa'daki son koşularında adından söz ettiren (9) ASİL NEFES Adana'ya formda gelecek olmasıyla şansı yüksek bir isimdir. Daha uzun mesafedeki son yarışını tabela dışında bitiren (3) KIRATKIZI bu defa kısa mesafeyi bulmasıyla bana göre adından söz ettirecek güçtedir.

9.Koşu: Son yarışının kum piste alınmasıyla 3.olan (3) SERSERİ HAT bir önceki koşusunu 1200 çimde 1.11.28 ile 2.tamamlaması ve kusursuz idman görünümü ile benim bankomdur.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.4.11.10.2

2.Ayak: 1.7.4.2.3.10

3.Ayak: 2.9.1.8.6

4.Ayak: 1.3.5

5.Ayak: 2.9.3

6.Ayak: 3