07 Nisan Cuma günü Antalya Hipodromu'nda 2000 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 4.Koşusu olan, Kv-8 Antalya Emniyet Müdürlüğü Koşusu’nda 6 safkan katılım gösterdi. BABOŞ ALPER V.Demir ve ANOTHER BOY O.Öztürk V.Demir içindeki safkanlarin içine ortasına attı. Son 100'den sonra koşunun liderliğini yapan ASK THE LEGEND, bu kez dışından gelen ANOTHER BOY içindeki safkana barıyer dibine fauller yapılarak getirmesi ile tartışmaya açık bir koşu oldu. O.Özturk, sadece ihtar ve para cezası aldı. Bize göre süre cezası alması gerekirdi. Velat Demir, 1100 starttında Onur Öztürk'e yapmış olduğu faulüne en az 10 gün at binmeme cezası alması gerekirdi.

Komiserler Kurulu Raporu

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ASK THE LEGEND isimli atın antrenörü Merve ER, koşunun son düzlüğünde 1 numaralı ANOTHER BOY isimli atın binicisinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ASK THE LEGEND isimli atın binicisi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan ANOTHER BOY isimli atın binicisi Onur ÖZTÜRK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.