09 Nisan Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 2000 metre çim pistte yapılan, 4 Yaşlı Arap safkanlarının katılım gösterdiği günün 3.Koşusu olan Şartlı-5 Koşu’da; ROCKSTAR isimli safkanın binicisi Ahmet Çelik, ilk 400 metrede dışından gelen PASAT'ın binicisi İsa Akyavuz bir anda ROCKSTAR'ın kulvarına girdi. Ahmet Çelik tecrübesi ile bunu hissedince atını hafif çekerek tuttu. PASAT'ın arka ayaklarının ROCKSTAR ön ayaklarına takılmasını önledi. Takılsaydı ROCKSTAR ile birlikte Ahmet Çelik safkan ile birlikte yıkılacaktı. Koşu sonrası çim pistte PASAT'ın binicisi İsa Akyavuz'a fiziki müdahalede bulundu ve sonrasında tartı mahallinde yine binici İsa Akyavuz'a sözlü ve fizik saldırıda bulundu. Ahmet Çelik, yasal süre hakkını kullandı. Koşunun son 100 metresi nefesleri kesti. SIKIDOST'un binicisi K.Demirel müthış sprinti ile fotoda PASAT ve MİR ASLANI'nı burun - baş farkıyla avladı. MİR ASLANI ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

3. Koşuda, 1 numaraya kayıtlı SIKIDOST isimli atın binicisi Kadir DEMİREL, uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

4 numaraya kayıtlı TATMAR BEY isimli atın binicisi Mehmet Salih ÇELİK, yarışın 900. metresinde yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Kurulumuzca SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

3 numaralı PASAT isimli atın binicisi İsa AKYAVUZ, start çıkışı sonrası 1600 metrede usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR cezası verilmiştir.

2 numaralı ROCKSTAR isimli atın binicisi Ahmet ÇELİK, 3. koşuda fotofinishi geçtikten sonra 3 numaralı PASAT isimli atın binicisi İsa AKYAVUZ' a koşu sonrası pistte fiziki müdahale teşebbüsünde bulunması ve sonrasında Tartı Mahallinde yine binici İsa AKYAVUZ’ a sözlü ve fiziki saldırıda bulunmak suretiyle yarış yerlerinin düzen ve disiplinini bozmasından dolayı 6132 sayılı At Yarışı Hakkında Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmıştır. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan ettiğinden gerekli yasal işlem savunmasını takiben yapılacaktır.