SELDA HANIM ve ÖZGÜRSU günün tek yazılabilecek isimleri “ANKARA”

1.Koşu: 5-4-3-7-6

2.Koşu: 4-3-2-1-5

3.Koşu: 3

4.Koşu: 4-1

5.Koşu: Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayıp uzun mesafelerdeki son koşularında arka arkaya başarılı yarışlar sergileyen A.Çelik’in bindiği (4) IŞIK GECE, sevdiği uzun mesafede favorimdir. Adana’da bir üst gruplarla koşup tabela diplerinde dolaştığı yarışlarının ardından Ankara’ya gelerek bu koşusuna iyi hazırlanan (2) SOYSALAN’ın kilosu biraz ağır görünmesine rağmen bu kez dişine göre rakiplerini buldu favorimin öncelikli rakibi. Antalya’daki son koşusunu 1700’de 1,58,74 ile 3 boy önde kazanıp Maiden’dan çıkan (5) KARACA AĞA, önde istediği tempoyu bulabilmesi halinde çıktığı gibi bitirebilir. Kapalı gözlük aksesuarı denendiği Adana’daki son koşusunda 1900’de 2,17,75 ile üçüncülük yaparken fotoyu diri girişi ile dikkatimi çeken (3) DAMASTER, sprint mesafesini iyi ayarlaması halinde yine etkili olur. Sert gruptaki son koşusunu fazlaca ölçü almadığım (1) DADY ve Adana’dan kazanıp gelen (8) TOPRAK SULTAN kuponlarda bulunulmalılar.

6.Koşu: Günün zevkli ve bir o kadar da çekişmeli geçmeye aday yarışı olan, 3 Yaşlı İngiliz Kısraklarının 1600 çim pistteki Kv-7 Koşusu’nda; geçtiğimiz sezon Ankara’da 1300 çim pistte Kv-8’de, bu pist ve mesafede 1,35,76 ile A-2’de kazanan, İstanbul’da da 1400 çim pistte 1,23,66’lık performansı ile Gr-2 birinciliği bulunan ve ilgililerinin bu yarışı tercih ettiği kaliteli kısrak (4) CHAİKA, bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçirdi, en şanslı isim. Çim pistte 4x4 yapan, bir süre aradan sonra Adana Hipodromun’daki son koşusunu da 1300’de kum pistte 1,21,11 ile çıktığı gibi kazanarak geçilmezliğini sürdüren G.Kocakaya’nın tercih ederek bindiği (9) PRENSES SYLVESTER ve başarılı bir İzmir kış sezonu geçirip son iki koşusunu 1400-1200 kum pistte galibiyetlerle ayrılarak Ankara’da formda gelen çimi de seven (1) LAVENDER favorimin rakipleri olup koşunun sürprizini ise iki yarışında da fotoyu önde geçmeyi başaran (10) SHIELD MAIDEN ihmale gelmez.

7.Koşu: Bir süre aranın ardından iki yarış koştuktan sonra Adana’daki idmanlarında eski havasını yakalamış görülen ekürilerden (3) ÖZGÜRSU’nun çimde bu rakiplerine üstünlük sağlamasını bekliyorum. Bankomdur.

8.Koşu: Son yarışlarına nispeten bu kez denk rakipler yanında start alacak olan (1) GOLDEN RULER ve beş ay aranın ardından Adana’da sert grupta sıkıştırılmadan bir yarış koşup hem formunu hem de kondisyonunu geliştiren (4) HUNTING arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bence sonda az hata yapan kazanacaktır.

9.Koşu: Her ne kadar beş ay arası olmasına rağmen kış sezonunu Ankara’da düzenli çalışarak geçiren ve bu yarışında dilbağı takısı denenecek olan (7) NATIVE POWER, sevdiği çim pistte favorim. Antalya’daki son koşusunda starttan çıkmayan (6) MARKA POLO, sıkı hazırlığı ve bu yarışında “gözlük” takısı denenecek olması ile farklı yarış sergileyebilir. Adana’daki son iki koşusunu 1900 kum pistte kazandıktan sonra yaklaşık iki ay arası olmasına rağmen planladığı bu koşusu için güzel hazırlık dönemi geçiren (2) RİNTİN TİN, ihmale gelmez. Adana’daki son koşusunu 1300’de çim pistte kazanıp Ankara’ya formda gelen (4) ALPİNGO diğer şans verdiğim isim olup bu yarışında “dilbağı ve gözlük” denenen (3) GHOST RUNNER ihmale gelmez.

10.Koşu: Bu yarışına güzel dereceli galoplarla hazırlanarak kabiliyetli bir tay görünümü bırakan (4) GOD OF WAR ve İstanbul’dan pişkin durumda giden orijini de iyi (7) COSMIC GIRL arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine çim piste yatkın bir kan hattına sahip hazır tay (2) DEMİRAT’da katılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4-2-5-3-1-8

2.Ayak: 4-9-1-10

3.Ayak: 3

4.Ayak: 1-4

5.Ayak: 7-6-2-4-3

6.Ayak: 4-7-2

ADEN PERİSİ’nin bu rakiplerini geçmesini bekliyorum “İZMİR”

1.Ayak:  Geçtiğimiz sezon İzmir’de 1800 çim pistte birinciliği bulunan, son koşusunda yine aynı pist ve mesafede son 200’e kadar önde forse ettiği koşudan bu metrelerden sonra düşen temposuna rağmen yakın ara altıncılığını beğendiğim (3) MAMUŞOĞLU, formunu bulmaya başlaması ile favorim. Her yarışını ir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayıp böyle bir gruptaki son startında 1300’de çim pistte ikinciliği çok etkili (1) SERKANINOĞLU, biraz ağır kilosuna rağmen güzel formu ve hazırlığı ile bugün özlediği birinciliğe uzanabilir. İstanbul’daki son koşusunu 1500 sentetik pistte kazanırken eski havasını yakalamış görülen müsait kilo avantajına sahip (9) EDİTÖR, ihmal edilmemeli. Çim pist performansı başarılı olan ve böyle bir mesafedeki son ikinciliği dikkat çekici hafif kilolu (11) KONDUBEYİ şanslı bir başka isim olup dört ay ara verse de hazırlığı iyi (7) TURAÇ BEY ve yarış gören (4) SARİDUZ kuponlarda bulunulmalılar.

2.Ayak: Birbirlerine denk güçteki 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının bir araya geldiği 1700 çim pistteki Hand-17 Koşu’da fazla at yazılmasından yanayım. Benim sıralamam; gücü nispetide başarılı yarışlar koşan (2) STEPS OF IRON başta olmak üzere (3) ROYAL UYGUR, (1) CRIMINAL, (6) GALVATRON, (9) DICAPRIO, (4) OĞLUM UTKUN, (12) CAN KRAL ve (8) BLUE THUNDER şeklindeolacaktır.

3.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son koşusunu önde istediği tempoyu bularak 1,24,26 ile gösterişli bir şekilde kazanmayı başaran (12) BORNOVALIM ve her geçen gün eski formuna ulaşmaya başlayan idmanlarında da beğenilen (1) CANIM ÇITIR arasında geçmesini beklediğim mücadele bence bu yarışın birincisini tayin eder.

4.Ayak: Grubun formda ve istikrarlı koşan isimlerinden birisi olan seri stile sahip bulunan (4) MUHARREM ABİ, önde tarafta istediği tempoyu bulabilirse bir çırpıda bitirebilir, başta şans verdiğim isimdir. Geçen haftaki koşusunu fazlaca ölçü almadığım, ancak iki yarış önce bu aprantiyle kazanırken başarılı bir performans çıkaran (3) TORUN YUSUF’dan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Tabeladan düşmediği koşuları ile dikkatimi çeken (5) CANTALOUPE, bugün özlediği birinciliğe uzanabilir. Kumda üst üste ikincilikler yapan (2) LION PIECE şanslı bir başka isim olup müsait kilo avantajına sahip (6) HOEYON’a bir çarpı atılmalı.

5.Ayak: Bir süre ara verdikten sonra girdiği Salı günü Kocaeli’deki yarışında 1400 kum pistte uzun süre önde forse ettiği koşudan fotoda üçüncü kalan (7) İZMİRİN EFESİ ve bir türlü fotoyu önde geçemese de koşularını beğendiğim tırnağının ucundaki istikrarlı safkan (6) İREMİM arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine Bursa’dan hazırlanıp gelen iyi forma sahip (9) MÜSLÜM BAŞKAN’da katılmaya çalışacaktır.

6.Ayak: Gödüğü her yarışının ardından formuna ve kalitesine kavuştuğunu son koşusunu 1900’de çim pistte çıktığı gibi kazanarak belli eden (6) ADEN PERİSİ’nin yine kazanmasını bekliyorum bankomdur.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-1-9-11-7-4

2.Ayak: 2-3-1-6-9-4-12-8

3.Ayak: 12-1

4.Ayak: 4-3-5-2-6

5.Ayak: 7-6-9

6.Ayak: 6