22 Nisan Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan günün 1.Koşusu’nda; FEEL THE VICTORY yarışı jokeyi E.Akkılıç ile kazandı. Son 200’de kulvar daralmasından dolayı Komiserler Kurulu sıra değişikliğine gitti.

Komiserler Kurulu Raporu

11 numaralı ES OĞLUM adlı atın ilgilileri, yarışın son 200.metresinde, atının önünü kestiği gerekçesiyle 4 numaralı FEEL THE VICTORY adlı ata protesto çekmiştir. Protesto kurulumuz tarafından incelenmiş ve kabul edilmiştir. 4-11-5-1-6-3 olan sıralama, 11-4-5-1-6-3 şeklinde değiştirilmiştir.

11 numaralı ES OĞLUM adlı atın binicisi Emre AKKILIÇ yarışın son 200. metresinde 4 numaralı FEEL THE VICTORY adlı atın önünü keserek protestoya neden olmuştur. Konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine 7 (yedi) gün içersin de savunması verilecektir.

7 numaraya kayıtlı PAMUKKALE isimli at start çıkışı hatalı kulvar değişikliği yapmıştır. PAMUKKALE isimli atın binicisi Mahmut ÜNLÜ’nün konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması yetersiz bulunduğundan, 6132 sayılı At Yarışları Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117 / 1 maddesinin a ve (b-1) bendleri gereği ihtar ve 1861 TL para cezası verilmiştir.