MASCERCLASSMAN bu rakiplerinden bir adım önde “BURSA"

1.Koşu: 6-2-5-1-4

2.Koşu: 3-1-2

3.Koşu: 7-3

4.Koşu: Grubun istikrarlı ve formda koşan ismi olup İzmir’deki son yarışlarında mesafe ayırt etmeksizin başarılı yarışlar sergileyerek Bursa’ya tırnağının ucunda getirilen (3) MITTELMEER'e ilk çarpıyı atıyorum. Bu sezon Kocaeli'de 1800'de 1,57,87 ile kazanıp Bursa'da 1900'de 2,07,23 ile ikincilik yapan, kalabalık grupta mücadele verdiği son tatminkar beşinciliğiyle yeniden toparlanmaya başladığını belli eden (6) WARRIOR JUSTEN’den bu tip mesafelere olan uyumu ile bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Üç koşu önce bu pist ve mesafede 2,10,90 ile kazanan, son yarışlarında tabela dışı kalsa da İstanbul’daki hazırlığında belli eden (7) DAZE’ye Mer.Çelik’le bir çarpı atılmalı. İki yarış önce bu pist ve mesafede 2,12,36 ile kazanan, son beşinciliği sonrasında bu yarışına sıkı işlerle hazırlanan (8) THE ATHLETIC şanslı bir başka isim olup zaman zaman etkili yarışlar sergileyen uygun kilolu (9) BETELGEUSE ve (5) İŞİN ASLI kuponlarda bulunulmalılar.

5.Koşu: Bu sezon Kocaeli’de 1800-2000'de kazanıp Bursa'da 1800'de kum pistte ikincilik yapan, geçen hafta İstanbul'da sert gruptaki bir nevi bu yarışının galobu gibi gelen (1) MASTERCLASSMAN’ı tek tutuyorum.

6.Koşu: Başarılı bir Adana kış sezonu geçiren, İstanbul'daki son koşusunda 1600'de çim pistte Gr-2'de yakın ara beşinciliğiyle bir hayli beğenimi kazanan, bu kez sevdiği kaba kum piste çıkan (7) DEMİRBERKE ve bu sezon Antalya’da iki kez A-3 kazanıp İzmir'de 1900'de Kv-9'da ikincilik yapan, bu yarışına ekürinin dinlenerek hazırladığı (6) TORAMANKAYA arasında geçmesini beklediğim bir koşu olup ayırt edilmemeliler.

7.Koşu: Bir yarış koştuktan sonra yaptığı düzenli idmanlarında formunda önemli gelişmeler kaydeden Ö.Yıldırım’ın bindiği (5) IŞINBİKE, edindiği yarış tecrübesi ile favorim. İlk yarışını bu pist ve mesafede koşup yarış ilk metrelerde adapte olmakta geciken, virajı 10.durumda dönmesine rağmen son 100’den itibaren adeta usta atlar gibi sprint atıp üçüncü olurken beğendiğim eküri avantajına sahip (7) NİNOŞ CAN ve yarış hayatına bu pist ve mesafede tatminkar bir üçüncülük yaparak başlayan bu hafta hazırlığı daha iyi (1) ANGEL OF MOUNTAİNS favorimin rakipleri olup güzel hazırlığa sahip (8) YAŞARSERAP ihmale gelmez.

8.Koşu: İzmir’de bu mesafedeki son yarışını koşunun süratli tempoda gitmesini iyi değerlendirip son 200'de düzgün sprintiyle rakiplerine 200’de hakim olup artan temposu ve 1,13,31 ile 7 boy farkla kazanan formda isim (1) DARTAGNAN ve son yarışlarına nispeten bu kez dişine göre rakiplerini bulan grubun en kaliteli safkanı (7) LORD OF YILDIZER arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine her geçen gün eski havasını yakalamaya başlayan G.Kocakaya’nın bindiği (9) SYNCHRONICITY'nin de katılmasını bekliyorum.

9.Koşu: Grubun en formda ismi olup son yarışını 1800’de kumda Kv-6'da 2,07,19 ile kazanmayı başaran (4) BAŞ ALP, pist ayırt etmemesi ile ilk şans verdiğim isim. İzmir’de bir üst gruptaki son beşinciliği tatminkar (1) ZALİMKAN, ağır sikletine rağmen bu kez farklı bir koşu sergileyebilir. Gördüğü her yarış sonrasında artan bir forma sahip bulunduğunu İzmir’deki son dikkat çeken yarışı ile belli eden (6) AKŞAM MELTEMİ’ni ihmal etmeyin derim. Yeniden dilbağı aksesuarı takıldığı son koşusunda 1800’de Kv-6’da başarılı bir ikincilik elde edip formunu toparlayan (3) CANYURT, ihmale gelmez. Gücü nispetinde başarılı koşular sergileyen (5) BAK GÖR şanslı bir başka isim olup (12) BAY ONUR ve (7) HEDEFİM sağlam kuponlarda göz ardı edilmemeli.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-6-7-8-9-5

2.Ayak: 1

3.Ayak: 7-6

4.Ayak: 5-7-1-8

5.Ayak: 1-7

6.Ayak: 4-1-6-3-5-12-7

INTO risk edilip tek yazılabilir “ŞANLIURFA”

1.Ayak: Bu sezon Urfa'da 1800'de iki kez kazanıp bu mesafede ikincilik yapan (3) BİLEKLİ, yakaladığı güzel formu ve uyumlu binicisi S.Kaplan’la favorimdir. Son üç yarışında bir türlü fotoyu önde geçemese de koşularını beğendiğim (5) BOBO BERKCAN, bugün özlediği birinciliğe uzanabilir. Jokeyi F.Yardımcı'nın bindiği (9) ANADOLU GÜCÜ'nden bu kez farklı bir yarış bekliyorum. İki yarış önce 2100'de kazanıp son koşusunu fazlaca ölçü almadığım (2) BEKİRABİ’ye yatkın olduğu mesafede bir çarpı atılmalı. Mesafe deneyimi bir hayli başarılı olan (4) RADATE şanslı bir başka isim olup kazandığı yarıştaki güzel formunu muhafaza eden ağır sikletine rağmen (1) BİTİRİM SEDA sağlam kuponlarda göz ardı edilmemeliler.

2.Ayak: Diyarbakır'daki son koşusunda 1800'de son 20 metreye kadar önde forse ettiği yarıştan ikincilikle ayrılırken beğendiğim ve F.Yardımcı’nın yeniden bindiği (6) CONQUERING, gelişen formuyla bir çırpıda bitirebilir, favorim. Dilbağı aksesuarı denendiği Urfa’daki son yarışında 1700'de üçüncülük yaparken göz dolduran (8) MACHO ve seri stile sahip bulunan son yarışını beğendiğim (16) ÜNLÜNÜN GÜLÜ rakipleri. Üç ay aranın ardından koşup 1700’de ikincilik yapan artan formuyla (7) KING MEHMET şanslı bir başka isimdir. Bu kez kısa mesafede (1) HASAN BEY ve ekürili (12) HAZELİMİZ kuponlarda bulunulmalılar.

3.Ayak: Bu pist ve mesafenin başarılı ismi olan, altı ay ara vermesine rağmen idman pistinde form durumu beğenilen (7) INTO'nun dinçlikle ve jokeyi F.Yardımcı ile kazanmasını bekliyor, tek yazmanızı öneriyorum.

4.Ayak: Form durumlarını bu grup için yeterli bulduğum (8) KORAY ve (2) BOZTEPEBEYİ arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesinden bence sonda en az hata yapan kazanır. Ayırt edilmemeliler.

5.Ayak: Ağır kilosuna rağmen her geçen gün artan bir form durumuna sahip bulunan (1) CORAL STORM ve kapalı gözlük çıkartılıp start aldığı geçen hafta bir üst gruptaki beşinciliği tatminkar (3) TAŞKESEN arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine mesafeye yatkın (6) BORDO MAVİ'de katılmaya çalışacaktır.

6.Ayak: Yarış koştukça gelişen bir forma sahip bulunan ve N.Altın'ın tercih edip bindiği (13) JUST WOMEN, ilk şans verdiğim isim. Geçen hafta Adana'daki çim yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen bu kez sevdiği Urfa pistinde (5) KING LECKOV'dan farklı bir yarış bekliyorum. Son iki yarışında 1300-1700'de adından başarıyla bahsettiren (14) MY DARK ANGEL, sürekli üzerine koyduğu formu ile şanslı bir başka isim olup yeni sahiplerinde koştuğu her yarışının ardından daha iyi duruma gelen (3) DEAUVILLE’ye dikkat diyorum. Üç ay arası olmasına rağmen güzel hazırlığa sahip (7) KİNG AKTAŞ, bence kuponlara yazılmalıdır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3-5-9-2-4-1

2.Ayak: 6-8-16-7-1-12

3.Ayak: 7

4.Ayak: 8-2

5.Ayak: 1-3-6

6.Ayak: 13-5-14-3-7