23 Nisan Pazar günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 1100 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katılım gösterdiği günün 1.Koşusu olan Şartlı-1 yarışta; 1 starttan çıkan CAHİL ADAM kendi kulvarında binicisi A.Akdemir ile giderken MADENCİ isimli safkanın binicisi N.Demir, CAHİL ADAM'ın dışından gelerek yan tampon faulü yapınca CAHİL ADAM'ın binicisi A.Akdemir ile birlikte bariyer dibinden bariyerleri kırarak iç piste girerek binicisi safkandan düştü. CAHİL ADAM, Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş olup bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir. Binicisi Aziz Akdemir, saha doktoru tarafından muayene edilmiş bir sağlık problemi olmadığından aynı gün deklare olduğu atlara binmesine izin verilmiştir.

Komiserler Kurulu Raporu

Adana Yeşiloba Hipodromunda 23 Nisan Pazar günü yapılacak olan ; 1 inci, 5 inci ve 10 uncu koşuların ŞARTLI-1 olması ve tayların bundan sonraki yarış hayatlarını olumsuz etkilememesi gerekçesiyle yarış içerisinde kamçının kullanım şekli, kamçının kullanımı sırasındaki şiddeti ve özellikle de gereksiz kullanımı hususunda binicilerimiz uyarılmış olup Kurulumuzun hassasiyeti bir kez daha anlatılmıştır.

1. koşuda, 3 numaralı CAHİL ADAM isimli at yarışın 950. metresinde bariyerleri kırarak pist dışına çıkmış ve binicisi Aziz AKDEMİR'i düşürmüştür. Koşu sonrasında binicinin doktor tarafından yapılan muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmediği için bundan sonraki koşularda at binmesine Kurulumuzca izin verilmiştir.

Ayrıca, 3 numaralı CAHİL ADAM isimli atın Saha Veteriner Hekimlerince yapılan muayenesinde herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemiştir.

2 numaralı ASLAN YAĞIZ isimli atın binicisi Müslüm ÇELİK, start çıkışı sonrasında usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR cezası verilmiştir.

6 numaralı MADENCİ isimli atın binicisi Nizamettin DEMİR, yarışın 950. metresinde usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğin 117/1. Maddesine göre disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresini beklemeden Kurulumuza vermiştir. Ancak savunması yeterli görülmediğinden İHTAR cezası verilmiştir.