3 yaşlı dişi taylar için sezonun en önemli yarışlarının başında gelen 149. G1 Kentucky Oaks 5 Mayıs Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece koşuldu. Godolphin Ekürisi’nin yetiştiricisi ve sahibi olduğu, Brendan Walsh’un antrene ettiği Pretty Mischievous (Into Mischief - Pretty City Dancer / Tapit) jokeyi Tyler Gaffalione ile bu önemli koşuyu kazanmayı başardı.

1800 metre kum pistte gerçekleştirilen koşuda; son vırajı üç atın dışından PRETTY MİSCHİEVOUS kolay tempoda lider döndü. Son 300'den sonra binicisi Tyler Gaffalione yapmış olduğu güzel sprinti ile farkı 3 boya çıkartıp son metrelerde dışından kuvvetli gelen THE ALYS LOOK’un nefesleri kesen son metrelerdeki sprinti kazanmasına yetmedi. PRETTY MİSCHİEVOUS, boyun farkı, 1.49.77’lik derecesi ve jokeyi Tyler Gaffalione ile bütünleşerek kazandı. PRETTY MISCHIEVOUS'un kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz. Gambling Girl (Dialed In - Tulipmania / Empire Make) ikinci olurken, The Alys Look (Connect- Foul Play / Harlan's Holiday) üçüncü, favori olarak koşuya gelen ahırdaşı Wet Paint (Blame - Sky Painter / Street Cry) ise dördüncü oldu.

Bugün ilk kez kullandığı Kapalı Gözlük takısıyla 149..Kentucky Oaks’ı kazanan Pretty Mischievous'un başarılarının devamını dileriz.

18 Eylül 2022 tarihinde Churchill Downs’ta kariyerine bugünkü jokeyi ile kazanarak başlayan Pretty Mischievous, 30 Ekim günü de aynı pistte aynı jokeyiyle kazanıp 2’de 2 yapmıştı. Kentucky Oaks’a gelene kadar katıldığı 6 yarışta 4 birincilik elde eden dişi tay, Oaks zaferiyle ilk Grup 1 galibiyetini hanesine yazdırırken toplamda 5. birinciliğine uzandı.

Bu galibiyetle birlikte jokey Gaffalione, antrenör Walsh ve Godolphin Ekürisi ilk Kentucky Oaks zaferine ulaşmış oldu.