ABD’de “Sporun En Güzel 2 Dakikası” olarak bilinen Kentucky Derby’nin 149.su 6 Mayıs Cumartesi’yi 7 Mayıs Pazar’a bağlayan gece TSİ 01.57’de koşuldu. Churchill Downs Hipodromu’nun ev sahipliği yaptığı Kentucky Derby’i bu yıl Gustavo Delgado’nun antrene ettiği Mage (Good Magic - Puca / Big Brown) jokeyi Javier Castellano ile kazandı.

2000 metre kum pistteki, Triple Crown’ın ilk ayağını oluşturan Kentucky Derby’de bu yıl 3 yaşlı 18 tay birincilik mücadelesi verdi. :22.35, :45.73, 1.10.11’lik startla beraber yüksek tempoda başlayan yarışın ilk 1200’ü 1.10.11 ile geçildi. Son virajı MAGE, bekleme yarışı yaparak safkanların dışından yedinci durumda döndü. Son 300’de liderliği TWO PHİLS'den alarak kazandı. Koşuyu üçüncü bitiren ANGEL OF EMPIRE'nin binicisi sprint mesafesini iyi ayarlayamayarak kazanabileceği koşuyu üçüncü bitirdi.

149. Kentucky Derby’de ikinciliği Two Phil’s (Hard Spun - Mia Torri / General Quarters) elde ederken, sonlardaki ataklarıyla favorilerden Angel of Empire (Classic Empire - Armoni’s Angel / To Honor And Serve) üçüncü, Disarm (Gun Runner - Easy Tap / Tapit) ise dördüncü oldu. Kazanan Mage için koşunun bitiriş derecesi ise 2.01.57 oldu.

 

Venezuela menşeili jokey ve antrenör ikilisine sahip olan Mage 2 yaşlı olarak start almayıp kariyerine bu yıl 28 Ocak günü Gulfstream Park’ta kazanarak başladı. İkinci startında Forte’nin kazandığı G2 Fountain of Youth Stakes’te dördüncü olan tay, son startında ise yine Forte’nin kazandığı G1 Florida Derby’de ikinci olmuştu. Koşu günü Forte’nin yarıştan çıkarılmasıyla birinciliğe ulaşan Mage, ilk Grup koşu zaferine Kentucky Derby ile uzanırken Javier Castellano da 16. kez at bindiği Derby’de ilk kez birinciliğe imza attı.