Hafta içinde Hipodrom'larda at binen jokeylerimize Komiserler Kurulları "uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinizden dolayı" bu uygulama ile ihtar ve para cezası verdiler. İstanbul Komiserler Kurulu Ahmet Çelik'i de uyarmış. Ahmet Çelik 7 kez üst üste Gazi koşusu üste kazanmış bir binici. Sözlü uyarı almış. Dünya'nın hiç bir ülkesinde böyle bir uygulama yok.

03 Mayıs Çarşamba İstanbul Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO: 4

3 numaraya kayıtlı olarak koşan İSHAKHAN isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

05 Mayıs Cuma İstanbul Komiserler Kurulu Raporu

KOŞU NO: 6

5 numaraya kayıtlı olarak koşan NO NAME HERO isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.