MELİNA HANIM Formunu Buldu "BURSA"

1.Koşu: 2

2.Koşu: 1.4.6.2.3.5

3.Koşu: 1.4

4.Koşu: 1.3.2

5.Koşu: Yarış yaşamına Bursa kumunda 2.olarak başlayıp daha sonra İstanbul çim pistinde 5.olan (6) VEZİRKÖPRÜ'yü iyi durumuyla ön planda değerlendirmenizi öneririm. İç starttan yarışa başlayacak olan (7) YENİŞEHİRLİ gelişme gösteren bir isim olmasıyla bu defa üst sıraları zorlayabilir. Koştuğu her yarışı sonrası form ve tecrübesini ilerleten (1) ASİLASLAN ile ekürisiyle bu yarışına iştirak edecek (5) ŞEHRİTUNCAL değerlendirilmesi gereken diğer isimlerdir. (3) GECENİN GÖLGESİ formunu bulmaya başladığını son 3.lüğünde belli ederken, (4) PINAR AĞASI bir yarış gördükten sonra idmanlarını hızlandırmasıyla farklı sonuç elde edebilir. İlk koşusunda makineden fazla iyi çıkamayıp 6.olan (11)YAŞARSERAP' a bu defa dikkat edilmeli.

6.Koşu: Kum pistteki son koşusu kesinlikle ölçü olmayan (6) TATLIÇAĞ çim pistte çok farklı bir isim olmasıyla bu defa başta değerlendirilmeli. 1200 kum pistte 1.22.75 ile kazanan (4) BUZPINARI iyi durumunu korumasıyla en ciddi rakip görünürken, son günlerde yükselişe geçerek tabeladan düşmeyen (2) ŞİNTAY bu kez kazanabilecek güçtedir. Rakiplerine göre kilosu ağır olmasına rağmen çime yatkın olan (1) CALİBE TAY'ın da bana göre şansı yüksektir.

7.Koşu: Ciddi hazırlıkları ile farklı koşacağını gösteren (11)ARDAHAN ayrıca kilosunun da uygun olmasıyla ilk şans tanıdığım isimdir. Pist ve mesafenin başarılı isimlerinden (6) DEMİRBİKE her ne kadar son koşusunda bekleneni verememiş olsa da bu grupta etkili olacaktır. İzmir'deki son iki kum yarışını 1600 ve 1400 metrelerde üst üste kazanan (2)CANOVA birincilikleine yenisini ekleyebilecek güçte olup yine şans tanınmalıdır.

8.Koşu: Çim pistin güçlü isimlerinden (6) WHO KEEPS YOU geri alındıktan sonra İstanbul 2100 çim pistinde kazanarak ne kadar iyi durumda olduğunu gözler önüne sermesiyle bu grupta yine birinciliğe yakındır. Son yarışında denen dilbağından olumsuz sonuç alınınca bu koşusunda çıkartılan (7) ZORRO ilgi çeken hazırlıklara sahip bulunmasıyla farklı koşabilir. Pist ayırt etmeden adından söz ettirmekte olan (2) CAFER BEY dereceli yarış hazırlıklarında gayet iyi görünürken, (4) MISTER GÖRKEM dinç gireceği bu koşusunda kalitesini hatırlayarak etkili olabilir.

9.Koşu: Kum pistte start aldığı iki yarışında da tabelada yer bulan (5) ÖZCANIM bu kez kazanarak Maiden'dan çıkmasını beklediğim isimdir. İstanbul'daki son koşusunu 3.tamamlayıp idmanlarında artan form ve tecrübeye sahip gördüğüm (7) YELBEĞEN bu defa üst sıraları zorlayacak güçtedir. Kocaeli kum pistindeki iki koşusunda da iyi bir performans sergileyen (6) YAŞARSOY ile ilk startında 4.olup gün geçtikçe daha farklı duruma ulaştığını gördüğüm (2) AYDINEFESİ'de bence devreye girebilirler.

10.Koşu: Kısrakların Şartlı-3 mücadelesinde; pist ayırt etmeyen (6) MELİNA HANIM en son 1400 kumdaki koşusunu 1.27.05 ile 2.tamamlayıp formuna ulaştığını gösterirken denk rakipleri arasında kazanmasını bekliyorum, tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.7.1.5.3.4.11

2.Ayak: 6.4.2.1

3.Ayak: 11.6.2

4.Ayak: 6.7.2.4

5.Ayak: 5.7.6.2

6.Ayak: 6

ASABİ Formunu Korumasıyla Kazanır "ŞANLIURFA"

1.Ayak: 2 yaşlı İngilizlerin Maiden mücadelesinde; ilk yarışlarındaki performanslarını beğendiğim (5) ZEPHYR WEST ile ekürilerden (9) ROSELIN başta olmak üzere bu koşusuyla yarış yaşamına başlayacak olan (3) OĞLUM MÜSLÜM yeterli kondisyona ulaşmaya başlamasıyla etkili koşabilecek güçte olan bir diğer isimdir.

2.Ayak: Başarılı ve istikrarlı yarışlarıyla fit durumda olduğunu gösteren (5) MELİSA KIZI ile geri alındıktan sonra iki yarış koşup kalitesine ulaşmaya başladığını gördüğüm (10) YAMAÇ TORUNU bu ayakta birlikte değerlendirilmeliler.

3.Ayak: Diyarbakır'da kazandığı yarışı sonrası etkili formu devam eden (3) RISING MAN yine önde gelen isimdir. 2000 kum pistte beyaz bayrak ayna yaparak kazanan (8) TANERHAN formunu devam ettirmesiyle yine şansı yüksek bir isim olup, (6) OĞLUM TURAN Diyarbakır'da fotoyu öned geçtiği koşusu ardından iyi hazırlanarak yine devreye girebilir. (9) SERHOŞ BABA önde iyi bir tempo bulması halinde koruduğu formuyla başarılı sonuç alabilecek güçte görünürken, (4) DANCING ADDER son yarış galobunda dikkatleri üzerine çekerek sürpriz atımdır. (2) MILA GOLD ve (7) HAWAI STORM ise sırasıyla şans tanıdığım diğer safkanlar.

4.Ayak: Bu defa mesafenin kısalması (5) YUTANGİRDAP'ı daha şanslı hale getirdi. 1400 kumda kazanarak formunu sürdüren (3) OĞLUM BENİM ile 105 gün aradan sonra koşacak olsa da (7) ALTINKAPLI daha sonra değerlendirilmesi gereken isimlerdir. (1) MUSTİCAN ağır kilosuyla start alacak olsa da bu grupta güven verirken, (2) ACIDİLLİ FATİH ve (10)SÜPERMEN sürprnizlerim.

5.Ayak: Formda (6) ASABİ Elazığ kum pistindeki son yarışını 1900 metrede kazanma başarısını göstermesi ve jokeyi F.Yardımcı ile bence yine fotoyu önde geçecektir.

6.Ayak: Sprinter safkan (2) İBOCAN son koşusunu makineden 10 boy geç çıkmasına rağmen kazanmasıyla yine aynı rakipleri arasında bir adım öndededir. Şartlı-4 kazanarak son koşusunda tabela dışı kalsa da jokeyi N.Altın ile (5) TRADER şansı yüksek bir isimdir. (11) KOSİ 2.bitirdiği son yarışında formunu bulduğunu gösterirken, (1) GOLDEN HEATING bu grup için yeterli olan formuyla değerlendirilmelidir. (7) CRESCENT MOON üst sıralarda yer bularak fit durumda olduğunu göstermesiyle sürpriz yapabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.9.3

2.Ayak: 5.10

3.Ayak: 3.8.6.9.4.2.7

4.Ayak: 5.3.7.1.2.10

5.Ayak: 6

6.Ayak: 2.5.11.1.7