SÜLOTERCAN Çok Daha İyi Duruma Ulaştı "İSTANBUL"

1.Koşu: 2

2.Koşu: 6.1.8

3.Koşu: 3.4.2

4.Koşu: İngiliz kısraklarının Kv-7 mücadelesinde; son haftalarda yükselen form grafiğine sahip olan (7) MİRA LİNDA'yı en şanslı isim olarak görüyorum. Luxor temsilcisi (8) ORIONIS 1400 çimde Maiden kazanarak formunu sürdürmesiyle yine etkili koşacak güçte olup, yeni ilgililerindeki ilk startını 1600 çim pistte 61 kiloyla kazanan (5) ÇAKALIN KIZI yine iddialıdır. İzmir'de 3.olup ardından Bursa çimindeki 2.liği de başarılı (1) YOOMEE ile bugüne kadar start aldığı yarışlarında pist ayırmadan etkili koşabilen (9) SEPTEMBER'da yazılmalıdır.

5.Koşu: Ankara kum pistinde start aldığı iki koşusunu da kazanan (2) BEYAZIŞIK bu senenin flaş taylarından olacak izlenimini vermesi ve çim piste  de yatkın olan kan hattıyla yine fotoyu önde geçecek güçtedir. Sentetik kumda iki de iki yaparak kalitesini gözler önüne seren Kaizbert yavrusu (3) O BİR ÇELİK en ciddi rakibi olup, birlikte yazılmalarını öneririm.

6.Koşu: İlk defa start alacak olan taylarda (4) RIDE THE LIGHTNING iç pistteki yeterli hazırlıklarıyla dikkat çekerken rakiplerine göre biraz daha şanslı durumdadır. Dolya Vorovskaya ile anneden kardeş olan ve 600/35.2 22.7 R sprintinde son durumunun çok iyi olduğu görülen (5) TITANOBOA ile yeterli uzun galopları sonrası Cuma sabahı 600/37.0 24.0 R sprintinde gayet iyi görünen (1) DAYWALKER rakip gördüğüm isimlerdir. Kondisyonunu her geçen gün geliştirmekte olan (3) LIFEGUARD ile son günlerde pist çalışmalarında bambaşka gözüken (7) MODEO sırasıyla yazılmasını tavsiye edeceğim diğer isimlerdir.

7.Koşu: İyi bir form tutarak başarılı ve istikrarlı koşan (1)ARAPOVİÇ kantarmasını tanıyan aprantisi F.Çetinbaş ile ilk şans tanıdığım isimdir. Dapha güçlü rakipleri arasındaki son 1400 çim yarışını 4.tamamlarken dikkatimi çeken (2) CİĞERDELEN uzayan mesafelerde daha farklı koşmasıyla üst sıraları zorlayacak güçtedir. Ekürilerden (4) HORUS 1200 metredeki son sentetik kum 4.lüğünde kendini bulmaya başladığını belli ederken, (6) LEONİDAS gelişme göstermesi ve uyum sağladığı jokeyi T.Yıldız ile dikkate alınmalıdır.

8.Koşu: Uzun ara verdikten sonra sentetik kumda ağır kilo ile start aldığı koşusunu etkili sprintiyle 2.tamamlayan (5) SÜLOTERCAN idman pistindeki fit görünümü ve bu defa uygunlaşan sıkletiyle bence kazanacaktır, tek yazabilirsiniz.

9.Koşu: 1900 çimdeki son koşusunu iyi bir bekleme yaparak kazanan (5) VENI VICI'ye ayrıca o yarışında kapalı gözlüğün yararlı geldiği görülüp uyumlu jokeyi G.Kocakaya ile önde gelen isimdir. Kum pistte gücünü kanıtlayıp ilk çim pist deneyiminden 4.lükle ayrılan (4) MR JINGLES yakın rakip görünürken, (8) QUALIZTO Ankara çiminde kazanıp her geçen gün iyiye gitmesiyle mutlaka yazılmalıdır. Bugüne kadar start aldığı yarışlarında gayet iyi bir performans sergileyen (13) URFA ASLANI güven verirken, (12) TURDEMİRKIR ile (1) OĞUZUN RÜYASI'da etkili koşabilecek güçte gördüğüm diğer safkanlar.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.8.5.1.9

2.Ayak: 2.3

3.Ayak: 4.5.1.3.7

4.Ayak: 1.2.4.6

5.Ayak: 5

6.Ayak: 5.4.8.13.12.1

Formda TORTUGA Bu Grupta Yine Kazanır "ADANA"

1.Ayak: İlk ayakta performans olarak ön plana çıkan bir ismin olmamasından dolayı sürprize açık görünürken, öncelikle ilk şansı ilk startında 4.lük elde eden (7) NIKITA'ya veriyorum. Kum pistte iki defa tabela dışı kalarak bu defa çim pistte daha fazla ümit veren (3) HAYAL GÖZLÜM ile grubun tecrübeli isimlerinden (4) HEYFA rakipleridir. (1) ÇAKIRGÖZLÜM hız kazandırdığı çalışmaları ile yeterli kondisyona ulaşmaya çalışırken, (5) HIZMALI SULTAN ilk defa koşacak olduğu yarışına titizlikle hazırlanarak etkili sonuç alabilir. Kaizbert temsilcisi (8) YARDERE çok daha farklı koşmasını beklediğim bu yarışta sürpriz yapacak güçte görünürken, (2) GÜNEYCEM ve (6) MISS MERVE sırasıyla daha sonraki ihtimallerdir.

2.Ayak: Mesafe ayırt etmeden son çim yarışlarında tabeladan düşmeyen (8) GÜNEŞİN GÜLÜ'nü jokeyi Müslüm Çelik ile birinciliğe yakın görüyorum. 1300 çim pistetki son koşusunu 3.tamamlayıp formunu bulmaya başladığını belli eden (4) ATEŞ HANIM ile ayağına çabuk olmasıyla güvendiğim (3) AĞCABEYİ rakip gördüğüm isimlerdir. 1300 çimdeki son koşusunda makineden tereddütlü çıkarak 4.olan (9) NARLIDERE'yi de dikkate almanızı öneririm.

3.Ayak: Başarılı 2.likleri sonrası en son Kv-8 yarışta mücadele ederek 5.olan (3) ONOFRE'nin formunu bu grup için yeterli karşılıyor ve ilk şansı tanıyorum. Gücüne ulaşmaya başladığını son 2.liğinde gösteren (5) BONA FORTUNA en ciddi rakip görünürken, (2) TAYYAR ALİ 1200 çimdeki son koşusunu 1.11.52 ile 2.tamamlamasıyla mutlaka değerlendirilmelidir.

4.Ayak: Kum pistte farklı bir isim olduğunu son koşusunu 1400 metrede 1.28.45 ile kazanarak gösteren (2) TORTUGA yine uygun rakiplerinin yanında bence tek yazılabilir.

5.Ayak: İngiliz safkanlarının Maiden mücadelesinde; yarış yaşamına bu koşusu ile başlayacak olan (7) WOLKA MARIA uzun süredir hazırlanması ve kum pistin kalite isimlerinden Cooger'ın ilk jenerasyon yavrusu olmasıyla da ilerisi için ümit vermesiyle kazanmaya biraz daha yakındır. Şanlıurfa'da start aldığı iki koşusunda da adından söz ettiren (4)ZEPHYRWEST sürekli artan form ve tecrübeye sahip bulunarak rakip gördüğüm isimdir.

6.Ayak: Bu tip mesafeli çim pist yarışlarının başarılı ismi (5)KING FURY'den farklı koşmasını bekliyorum. Yakın aralarla 5.tamamladığı son koşusunda önemli gelişmeler içerisinde gördüğüm (6) SEMİH BEY ciddi rakibidir. (10) MESTİNAZ tabelaya yakın tamamladığı son yarışlarında sürekli üzerine kattığını belli ederken, (3) STARK süratli bir isim olmasından dolayı önde boş kalması durumunda beyaz bayrak ayna yaparak bitirebilir. 1800 ve 1300 çimde kazanarak en son yarışını 4.bitiren formda (1) ALEKO BOY daha sonra şans tanınması gereken isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.3.4.1.5.8.2.6

2.Ayak: 8.4.3.9

3.Ayak: 3.5.2

4.Ayak: 2

5.Ayak: 7.4

6.Ayak: 5.6.10.3.1