21 Mayıs Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2100 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 4.Koşusu olan Kv-7 Hikmet T.Ataman Koşusu’nda; son viraj dönüldükten sonra koşuyu forse eden ORIONIS binicisi B.Çığla dışında MIRA LİNDA binicisi Gökhan Kocakaya son viraj dönülürken bir at girecek kadar alan olmayıp ORIONIS dışından bir atın girip çıkacak gibi olmasına rağmen son 500'de ORIONIS'ın binicisi tekrar MİRA LİNDA'nın yanına gidince ANADOLU SEVDASI'nın kulvarı daralması atını tutarak Erhan Aktuğ bariyer dibine giderek hem zaman kaybı yaşaması hemde barıyer dibinde kalmasına çok kızdı. Son 300'de ANADOLU SEVDASI, orta kulvarda giden ORIONIS yanına açılması yaklaşınca çok sert bir kırbaç B.Çığla vurması binici teşvikleri bırakıp safkanın ensesine basarak koşuyu sonuncu bitirdi. Komiserler Kurulu son 500'de Berkan Çığla, kulvar değiştirmekten ihtar verdi. Doğru karar olup son 300 de sert kırbaç ile bilerek kasıtlı olarak koşu içinde koluna çok sert kırbaç ile vurmasına tespit ediyor ve Erhan Aktuğ ihtar cezası veriliyor. Ahmet Çelik koşu bittikten sonra yaşanan olaylarda 120 gün at binmeme cezası alması bir ayrımcılık olmuyor mu ?

Komiserler Kurulu Raporu

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ANADOLU SEVDASI isimli atın jokeyi Erhan AKTUĞ, son düzlükte dışındaki atın binicisinin koluna, kamçısının temas etmesine sebebiyet vererek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan ORIONIS isimli atın aprantisi Berkan ÇIĞLA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.