25 Mayıs Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katılım gösterdiği günün 6.Koşusu olan Kv-6 yarışta; TUNÇDAĞ binicisi E.Çankaya ile son 200 orta kulvardan koşunun liderliğini aldı. Son 100'den sonra dış kulvardan açığından kazanabilecek güçte sprinte kalkan TUMBUL ÇİÇEĞİ binicisi M.Akyavuz son 50’de TUMBUL ÇİÇEĞİ'ne at göstererek yanına gelen TUNÇDAĞ'ın binicisi Ercan Çankaya, TUMBUL ÇİÇEĞİ'nin temposunu bozdu. TUMBUL ÇİÇEĞİ, % 100 kazanabileceği koşudan boyun - boyun farklarla üçüncülükle ayrıldı. Koşuya protesto çekildi. Komiserler Kurulu red kararı verdi. TUMBUL ÇİÇEĞİ, ilk yarışında kazanabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu’nun bu koşu ile almış olduğu karar

7 numaraya kayıtlı olarak koşan TUMBUL ÇİÇEĞİ isimli atın antrenörü Ramazan TAŞDELEN, koşunun son 200 metresinde 4 numaralı TUNÇDAĞ isimli atın binicisinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan TUNÇDAĞ isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son 200 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.