Genç jenerasyonun başarılı jokeylerinden Vedat Abiş ve Görkem Özçelik, 26 Mayıs Cuma günü Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti ve apranti adaylarıyla sahada çalışma gerçekleştirdi.

Kursiyerlerle idman sahasında at binen ve daha sonra Apranti Eğitim Merkezinde yapılan söyleşide gelen sorulara cevap veren başarılı jokeyler, kursiyerleri ile yapmış oldukları çalışmayı da analiz ettiler. Başarılı bir jokey olmak için nelere dikkat etmeleri gerektiği hususunda kursiyerlere tavsiyelerde bulundular ve deneyimlerinden örnekler verdiler.

Ziyarete; Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Zeynep Haldan Postalcı, Müdür Yardımcısı Bercis Merdanoğlu, Baş Binicilik Öğretmeni Ömercik Ay ve diğer eğitmenler de eşlik etti.

75. Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu’nu Fuat Aga jokeyi Görkem Özçelik ile kazandı

1948’den beri süren gelenek bu yıl 75. kez gerçekleştirildi. 4+ yaşlı safkan Arap atlarının en prestijli mücadelelerinden Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu, 27 Mayıs Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda 15 atın katılımıyla koşuldu.

 

Üst düzey mücadelelerin sergilendiği yarış, Cengiz Deniz’in sahibi olduğu ve piste jokeyi Görkem Özçelik idaresinde çıkan Fuat Aga’nın (Karaüzüm - Kamerbanu / Bilgin) zaferiyle sonuçlandı. Market Gıda Tar. Hayv.Ltd.Şti. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Kenan Akgül’ün üstlendiği 4 yaşındaki kır erkek safkan, 15. startında 6. galibiyetine imza attı. Ayrıca bu sonuç, hem Fuat Aga’nın hem de jokeyi Görkem Özçelik’in ilk Grup koşu zaferi olarak kayıtlara geçti.