30 Mayıs Salı günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan 6 koşu KV 6 1400 metre çim pistte BAŞAR 170 metre starta kaldı. Çim pist ölçümü 4.7 start ile birlikte birlikte koşunun lıderliğini GÜZEL ÇOCUK aldı DEMİR NİHAT kovalaması  birbirlerini temizlemeleri son300 den sonra iki safkan dama demesi koşunun lıderliğini orta kulvardan ÇİĞGÜZELİ aldı 2 boyda fark yaptı son 200 den sonra dış kulvardan HOPA ŞAHI onun dışından YENERSULTAN birbirlerini sürüklemesi  ÇİĞGÜZELİ  binicisi Ercan Cankaya  koşu elden gidiyor diye at göstermeyi KAİZBERK yavrusu olması bunu biraz fazla abartarak yapınca HOPA ŞAHI'nın kulvarına girmesi HOPA ŞAHI'n binicisi M.Bayır atını tutarak ıkı safkanın içine orta kulvara gitmek zorunda kalması farklı bir sonuç alabileceği koşudan üçünçü ayrıldı ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kazanabilecek safkanların içine notlarınızı alınız. Komiserler Kurulu protestoyu red etti.

KOMİSERLER KURLU KARARI.

4 numaraya kayıtlı olarak koşan HOPA ŞAHI isimli atın antrenörü Cumali KARATAŞ, koşunun son 100 metresinde 2 numaralı YENERSULTAN isimli atın binicisinin atını engellediği gerekçesiyle protesto çekmiştir. Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun REDDİNE karar verilmiştir.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇIĞGÜZELİ isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Kurulumuzca daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BAŞAR isimli at start makinasından 10 boydan fazla geç çıkış yaparak koşuya geç adapte olması nedeni ile antrenör Metin GÜLENDAĞ komiserler kurulumuza çağırılarak, 6132 sayılı At Yarışları Kanunu 4.maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117. maddesinin 1. fıkrası (a) bendi gereğince İHTAR cezası ile cezalandırılmıştır