Zevkli Yarış Gününde NATIVE POWER ve ANARRES Teklerim "İSTANBUL"

1.Koşu: 4.3.2.1.7

2.Koşu: 3.1

3.Koşu: 1.3.2

4.Koşu: Kış sezonunu dinlenerek geçirdikten sonra Ankara'da yarış gören (2) CAMBAZ bu defa ilk şans tanıdığım isimdir. Daha güçlü rakipler ile çarpıştığı son 6.lığında mücadelesini fotoya kadar sürdüren (1) RABİTELLİ ile üst üste kazanarak en son Bursa'da iyi gidişine dur diyerek 6.kalan (3) HEVA rakipleridir. (5) DOĞU PRENSİ sonlardaki sprintine güvendiğim bir isim olup, (4) PACE Bursa'daki son 5.liğinde etkili sprintiyle yakın ara tamamladığı yarışında dikkatimi çekmesiyle yazılmalıdır. (6) THE GLOVE 1500 sentetik kumda kazandığı koşusu sonrası fit durumunu sürdürmesiyle yine şansını yüksek gördüğüm diğer isimdir.

5.Koşu: Maiden yarışta; Aracı ekürisinin ilk defa start alacak olan safkanı (13) BEWITCHED yeterli hazırlıklarıyla bir adım öndedir. İlk kez start alacak olan (6) JAKOBOY çim pistte ümit veren kan hattıyla etkili koşacak güçte görünürken, (9) SLEW CHECK yedi ay aradan sonra pist eçıkacak olsa da yazılmalıdır. Yine uzun aradan sonra start alacak olan (5) HAKMAN her geçen gün açıklarını gidermeye başlarken, (14) EXTREME STAR iki yarışında da adından söz ettirmesiyle devreye  girebilir. (10) SPEED POINT yeterli formuyla güvendiğim diğer isimdir.

6.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin klasikleşmiş olan Sait Akson Koşusu'nda Erkek Tay Deneme Koşusu'nda kazanan Emil Kuljak ile arasındaki farkı fotoya kadar azaltarak gelip az farkla 2.olan (7) NATIVE POWER bu defa kazanmaya çok yakındır, programdaki birinci tekim.

7.Koşu: Sentetik kum pistteki son uzun mesafeli yarışını üst üste jokeyi V.Abiş ile kazanan (3) AĞA TURBO süper formunu devam ettirmesiyle yine önde gelen isimdir. Ankara 1200 çim pistinde fotoyu önde geçen (4) ALDA GÖR şansı yüksek olan diğer safkan olup, uzayan mesafelerde ümit veren (8) SÜLOTERCAN ile Ankara'dan iyi durumda gelecek olan (5) HER DAİM'in de mutlaka değerlendirilmesi taraftarıyım.

8.Koşu: Eküri koşma avantajına sahip olan (7) SPLENDID yakın ara 2.tamamladığı yarışı sonrası sıkı hazırlıklar yapmasıyla bu defa fotoyu önde geçmeye yakındır. Bu yarışı ile çıkış yakalamasını beklediğim (5) KARAKRALİÇE güven verirken, startta fazla kalmadığı taktirde (6) MUCİZE KIZ kendisini tanıyan jokeyi A.Çelik ile adını birinciliğe yazdırabilir. Beklenen yarışlarını bir türlü yapamasa da toparlanmakta olan (2) HARD OFF HÜSNE sürprizde tavsiyemdir.

9.Koşu: En son start aldığı Dişi Tay Deneme Koşusu'nda virajı çok gerilerde dönerek en dıştan müthiş sprinti ile gelip yakın ara 4.lük elde eden (1) ANARRES bu defa uzayan mesafede kazanmaya yakın görünerek ikinci tekimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.1.3.5.4.6

2.Ayak: 13.6.9.5.14.10

3.Ayak: 7

4.Ayak: 3.4.8.5

5.Ayak: 7.5.6.2

6.Ayak: 1

ANIL AMCA ve KASAP ENDER Kazanmasını Beklediğim İsimler "ADANA"

1.Koşu: 6.7.4

2.Koşu: 1

3.Koşu: 7.6

4.Koşu: Diyarbakır'daki son 2.liğine göre (5) EYVAH MEHMET ve etkili yarışları sonrası formunu geliştiren (7) EFELERİN EFESİ önde gelen isimlerdir. Kilosu ağır olsa da (2) KORAYZA güven verirken, (6) SMYRNA STORM mutlaka yazılmalıdır. Son koşularında sergilediği performansı bu grup için yeterli olan (12) ANADOLUKAYA ile son yarışını fazla ölçü almadığım (7) GÖZÜ KARA BATINIM sırasıyla yazılmasını tavsiye edeceğim diğer isimler.

5.Koşu: Son haftalarda iyi bir form tutan (3) MİR ASLANI ile 2000 çimdeki son koşusunda bu rakibini fotoda burun farkıyla geçen (1) TATMAR BEY arasında rövanş mücadelesi olacak. Beklenen çıkışı bu yarışı ile yakalamaya çalışacak olan (7) ŞAH AHMET güven verirken, (6) SARNIÇ BEYİ'ni Ankara'daki son 2.liğine göre mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederim. Şanlıurfa'da hazırlanarak çimde iyi koşan (9) GARDAL GÜLÜ ile istikrarlı koşarak jokeyi Müslüm Çelik ile start alacak (2) FAHRENHEİT daha sonraki ihtimallerdir.

6.Koşu: İstanbul sentetik kum pistindeki son Gr-1 koşusunu 4.tamamlayan (2) DENSO fit duruma ulaşmasıyla kazanmaya yakındır. Yine Ankara çimindeki son yarışını kazanarak formunu bulduğunu gösteren (4) ARTS MAN en ciddi rakibidir. İyi hazırlanan (1) SNELLMAN ile çim pistte etkili koşan (5) MALKOÇHAN sırasıyla değerlendirilmesi gereken diğer isimler.

7.Koşu: Mesafe ayırt etmeyen formda safkan (6) RIZA BEY rakiplerine göre bir adım öndedir. Sonlardaki sprinti ile bu kez farklı koşmasını beklediğim (4) PALA SALİH ile 1400 kumdaki son 2.liğinde etkili sprintiyle gelerek dikkatimi çeken (1) BİLİRKİŞİ önde gelen diğer isimlerdir. (5) DİYARBEKİR son koşusunda etkisiz kalsa da bir önceki yarışını Ankara'da kazanmasıyla ses getirebilir. (8) KAYZENBERK ise uygun kilo avantajıyla sürprizimdir.

8.Koşu: Bugüne kadar start aldığı dört yarışının ikisini kazanarak güç ve kalitesini kanıtlayan (8) ANIL AMCA Ankara'da ciddi hazırlıklar yapmasıyla benim programdaki birinci tekimdir.

9.Koşu: Ankara çim pistindeki son koşularında biraz daha iyi gruplarda adından söz ettirerek dikkatimi çeken (1) KASAP ENDER bu defa daha uygun rakiplerini bulmasıyla ikinci tekimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.7.2.6.12.4

2.Ayak: 3.1.7.6.9.2

3.Ayak: 2.4.1.5

4.Ayak: 6.4.1.5.8

5.Ayak: 8

6.Ayak: 1