ANARRES Uzun Mesafelerde Ümit Veren Bir Kısrak "İSTANBUL"

1.Koşu: 2.3.7.4

2.Koşu: 3

3.Koşu: 1.3

4.Koşu: İkinci altılının ilk ayağı zor bir yarışla başlıyor; öncelikle Bursa çim pistindeki son 5.liğinde kuvvetli sprintiyle gelerek dikkatimi çeken (4) PACE değerlendirilmeye alınmasını önereceğim isimdir. Ara verdikten sonra Ankara'da yarış görerek İstanbul'a geliştirdiği formuyla gelen (2) CAMBAZ en ciddi rakip görünürken, (6) THE GLOVE 1500 sentetik kum pistteki son koşusunu kazanmasıyla yazılmalıdır. (3) HEVA Bursa'daki son 6.lığında üst üste kazandığı yarışları ardından bekleneni verememiş olsa da devreye girecek güçte olup, (1) RABİTELLİ 62 kiloya rağmen önde boş kalması durumunda rakiplerine çıktığı gibi üstünlük sağlamaya çalışacaktır. (5) DOĞU PRENSİ sonlardaki sprintiyle bu defa farklı koşabilecek güçte görünürken, (8) KRAL ÇIPLAK seri yapısıyla bitirmeye çalışır. Tekrar yükselişe geçmeye çalışan (8) PELIGROSA ile uygun kilolu (9) DARK LORD sırasıyla sürprizde önereceğim isimler.

5.Koşu: Maiden koşuda; Luxor temsilcisi (6) JAKOBOY ilk defa start alacak olsa da uzun süredir idmanlarını sürdürmesiyle başta şans verdiğim isimdir. Yedi ay aradan sonra pistlere dönüş yapan (9) SLEW CHECK ile Aracı ekürisinin uzun süredir hazırlanan ve ilerisi için ümit veren tayı (13) BEWITCHED yazılmalıdır. Tecrübeli isimlerden (10) SPEED POINT bu aralar gelişme gösterirken, (5) HAKMAN uzun süredir start almasa da ilgi çeken idman görünümüyle ses getirmeye çalışacaktır. (14) EXTREME STAR iki yarışında da tabelada yer bularak ilgimi çekerken, (11) STAIN FREE yatkın olduğu pistte sürpriz gerçekleştirebilir.

6.Koşu: 3 yaşlı İngiliz taylarının uzun mesafede Gazi Koşusu öncesi klasikleşmiş olan Sait Akson Koşusu'nda start aldığı son Erkek Tay Deneme Koşusu'nu iç kulvardan dış kulvara açılarak etkili sprintiyle 2.tamamlayan (7) NATIVE POWER bu defa kazanmaya çok yakındır. Ekürilerden (5) LORD OF PELENNOR bekleme yaparak kuvvetli sprintiyle aynı yarışı 4.tamamlarken uzun mesafelerde ümit vermesiyle en ciddi rakip gördüğüm isimdir.

7.Koşu: Uzun mesafelerdeki son iki koşusunu sentetik kumda kazanarak çim pist performansı da gayet başarılı olan (3) AĞA TURBO uyum sağladığı jokeyi V.Abiş ile yine birinciliğe yakındır. Ankara 1200 çim pistindeki son yarışını kazanan (4) ALDA GÖR İstanbul'a formda gelecek olmasıyla en ciddi rakibidir. Üst üste 2.bitirdiği son koşularında etkili sprint yaparak gelip uzayan mesafelerde daha iyi koşabileceğini belli eden (8) SÜLOTERCAN ile çim pistte daha farklı bir isim olduğunu son 2.liğinde gösteren (6) AKGOBAK'ı da dikkate alınız.

8.Koşu: Uzun mesafedeki son koşusunda bariyer dibinden ataklarına başlayıp son 100'de önü kapanınca dışa açılmak zorunda kalmasıyla kazanacağı yarıştan 2.ayrılan (7) SPLENDID ile makineden geç çıkma problemi olmasına rağmen adından söz ettirerek fit durumda olduğunu belli eden (6) MUCİZE KIZ birlikte yazılmalı.

9.Koşu: Dişi İngiliz taylarının Gr-1 Kısrak Koşusu'nda son katıldığı Dişi Tay Deneme Koşusu'nda virajı 16.durumda dönerek dış kulvardan müthiş sprintiyle gelip 4.olurken adeta kanatlanan (1) ANARRES mesafe uzadıkça daha başarılı koşacağını o yarışında belli etmesi ve jokeyi H.Karataş'la bence tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.2.6.3.1.5.8.7.9

2.Ayak: 6.9.13.10.5.14.11

3.Ayak: 7.5

4.Ayak: 3.4.8.6

5.Ayak: 7.6

6.Ayak: 1

Ankara'da İyi Hazırlanan ANIL AMCA Kazanır "ADANA"

1.Koşu: 6.7.3

2.Koşu: 1.3.2

3.Koşu: 7

4.Koşu: Handikap-14 yarışta; formunu bu grup için yeterli karşıladığım (7) EFELERİN EFESİ'ni sevdiği pist ve mesafede başta öneriyorum. Diyarbakır'daki son kısa mesafeli 2.liğini beğendiğim (5) EYVAH MEHMET ile tabela dışında bitirdiği koşusu sonrası gelişme kaydeden (4) GÖZÜ KARA BATINIM rakipleridir. Elazığ'daki son yarışını 4.bitiren (2) KORAYZA güven verirken, (6) SMYRNA STORM jokeyi M.S.Çelik ile devreye girecek güçtedir. Son koşuları ilgi çekici olan (12) ANADOLUKAYA ile çıkış içerisinde olan (1) FINAL SONG sürprizlerim.

5.Koşu: Her geçen gün daha iyi duruma gelen (3) MİR ASLANI bu kez rövanşı alabilir. Üst üste kazandığı yarışları sonrası formunu sürdüren (1) TATMAR BEY uyum sağladığı aprantisi Ser.Yıldız ile yine fotoyu önde geçebilir. Beklenen yarışlarını tam olarak yapamasa da çim piste yatkın (7) ŞAHAHMET güven verirken, (6) SARNIÇ BEYİ Ankara 1900 çim pistindeki son 2.liğine göre bu grupta birinciliğe uzanabilir. İstanbul'daki son Gr-1 yarışında güçlü rakiplerden etkilenen (9) GARDAL GÜLÜ çime yatkın olmasıyla sürprizdir.

6.Koşu: İstanbul sentetik kumundaki son Gr-1 koşusunu 4.tamamlayıp formunu üst seviyeye çıkaran (2) DENSO ile Ankara'daki son yarışını çim pistte kazanıp formunu devam ettiren (4) ARTS MAN arasındaki mücadele bence birinciyi belirleyecektir.

7.Koşu: Hafif kilolu (8) KAYZENBERK Şanlıurfa'daki son koşusunu 2.tamamlarken etkili sprintiyle gelip dikkatimi çekmişti, bu kez en şanslı isim olarak görüyorum. 1400 kumdaki 2.liğinden sonra formunu geliştiren (1) BİLİRKİŞİ bu grupta kazanacak güçte olup, 1900 ve 2000 kumda kazandıktan sonraki koşusunu 5.bitiren (6) RIZA BEY mutlaka değerlendirilmelidir. Yarış hazırlıklarında gelişme gösteren (3) SARRAFTAY sürprizim olacaktır.

8.Koşu: Adana kum pistinde koştuğu dört yarışta iki defa kazanarak diğer iki koşusunda 2.olarak güç ve kalitesini gösteren (8) ANIL AMCA Ankara'daki 1000/1.02.4 25.2 R galobunu jokeyi Müslüm Çelik idaresinde gerçekleştirerek fit durumda görünmesiyle tek yazılabilir.

9.Koşu: Dikkat çeken son yarışları ardından bu defa daha müsait rakipleri arasında start alacak olan (1) KASAP ENDER birinciliğe yakındır. Etkili koşuları sonrası 7.tamamladığı yarışında bekleneni verememiş olsa da (10) MİR KARTALI'nı mutlaka yazmanızı öneririm. Ankara'daki son 5.liğinde dikkatimi çeken (4) SULTANBEŞİR ile Ankara'da hazırlanarat aşama gösteren (11) YENİKÖYLÜM daha sonraki ihtimallerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.5.4.2.6.12.1

2.Ayak: 3.1.7.6.9

3.Ayak: 2.4

4.Ayak: 8.1.6.3

5.Ayak: 8

6.Ayak: 1.10.4.11