4 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1900 metre çim pistte yapılan Gr-3 Ahmet Cemal Kura Koşusu'nda; koşunun fovorilerinde MUCIZE KIZ startan 150 metre kaldı. Koşuyu forse eden BEYOND EXPECTATION son metrelerde dışından kuvvetli gelen ekürisi HARD OFF 'un ataklarına karşı koyarak  boyun farkı (yumuşak çim pistte 3.9 ) 2.20.08 derecesi jokeyi Ayhan Kurşun ile bütünleşerek kazanırken, son 800/ 0.51.4 oldu. İlk yarışında  bu güzel formuyla gine kazanabilecek güçte görüldü. 

Komiserler Kurulu Kararı 

1 numaraya kayıtlı olarak koşan BEYOND EXPECTATION isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

6 numaraya kayıtlı olarak koşan MUCİZE KIZ isimli atın antrenörü Ergün ÇETİNKURT, atını yeteri kadar eğitemeyerek start makinesinden geç çıkış yapmasına sebebiyet verdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan SPLENDID isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA, uygunsuz biniş yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.