04 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 5.Koşusu olan Maiden yarışta 17 safkan start aldı. Son viraj dönüldükten sonra son 450'de Vedat Abiş, SLEW CHECK'e hakim olamayıp iç kulvara doğru safkanın gitmesi bariyer dibindeki safkan faullerden etkilendi. Son 200'de liderliğini alan AFACAN AĞA, son 100'de SLEW CHECK’in kulvarına girmesi ile koşuya protesto çekildi. AFACAN AĞA'ya Komiserler Kurulu faul yapsa da koşuyu kazanacağı göz önüne aldı ve sıralamasını değiştirmediler. Adem Aslan süre cezası alır, Vedat Abiş'de son 450'de bariyer dibine safkanı sıkıştırdığı gibi gün cezası alabilir. İki binicide yasal süre haklarını kullanıyorlar.

Komiserler Kurulu Raporu

9 numaraya kayıtlı olarak koşan SLEW CHECK isimli atın antrenörü Hakan YÜZBAŞI’ nın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 1 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

 1 numaraya kayıtlı olarak koşan AFACAN AĞA isimli atın jokeyi Adem ASLAN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan SHARP KING isimli atın jokeyi Mertcan ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numaraya kayıtlı olarak koşan SLEW CHECK isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan SPEED POINT isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

14 numaraya kayıtlı olarak koşan EXTREME STAR isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

15 numaraya kayıtlı olarak koşan FIRST POINT isimli atın jokeyi Erhan AKTUĞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.