İstanbul'daki Yarışları İyi Olan FLUTTERSHY Çok Şanslı "ANKARA"

1.Koşu: 4.3.2.1.5

2.Koşu: 6.7.8

3.Koşu: 6

4.Koşu: Bugüne kadar start aldığı yarışlarında iyi bir performans gösteren (8) SPAS favorim olup, 136 gündür start almasa da kalitesi bu gruptan yüksek (9) SPEEDY EDA'yı rakip görüyorum. İdmanlarında gayet iyi görünen (1) ANGEL IN THE SNOW jokeyi G.Kocakaya ile güven verirken, (2) TOUCH OF COLOR her geçen gün gelişme göstermesi ve formda jokeyi A.Kurşun ile yazılmalıdır. Aşama içerisindeki (3) HEDEFİM SENSİN ile ışıklı son 3.lüğüne göre (5) KARSAMBAÇ'ı da yazmanızı öneririm.

5.Koşu: Pist ayırmadan iyi koşmakta olan (6)SULEIMAN mesafeyi de seven bir isim olup kazanmaya bir adım daha yakındır. Grubun en formda ve istikrarlı isimlerinden (7) KILINÇBEY yakın rakip görünürken, önde boş bırakılması halinde (11) BASGİT rakiplerine beyaz bayrak ayna hakim olabilir. (10) GELİBOLU RÜZGARI güçlü rakipleri arasındaki 7.liği ardından daha iyi duruma gelirken, (8) BAŞKASAP etkili formuyla güvendiğim diğer safkandır.

6.Koşu: Jokeyi Ö.Yıldırım ile uyum içerisinde olan (9) REPAIR MAN fit durumunu düzenli hazırlıklarıyla sürdüren bir isim olup kazanmaya çok yakındır. İstanbul sentetik kumunda geçen hafta müthiş sprint yaparak gelip rakiplerini tam fotoda avlayan (5) JEFE DE JEFES yine şanslı durumda olup, (10) ROCK SOLID İzmir'deki son yarışını bu rakibine az farkla kaybetmesiyle yine adından söz ettirecek güçtedir. Bursa ve Kocaeli'deki son koşularını üst üste kazanan (11) TAIZU bu grupta da etkili sonuç elde edebilir.

7.Koşu: Ankara çim pistindeki başarılı iki yarışı sonrası İstanbul'a giderek start aldığı koşusunu 2.bitiren (8) PERDE KIZ ile aynı yarışı kazanırken bu rakibini 1 boy farkla geride bırakıp 1.19.60 derece elde eden (7) HAZBALIK arasında rövanş mücadelezi izleyeceğiz.

8.Koşu: İstanbul çim pistindeki son yarışlarında daha iyi gruplarda bile adından söz ettiren (3) FLUTTERSHY kazanmasını beklediğim bir isim olup, tek yazılabilir.

9.Koşu: İngiliz safkanlarının Satış-2 Koşusu'nda çim pistteki son koşusunu fazla ölçü almadığım (2) BE BRAVE kumda farklı koşmasıyla bir adım daha öne çıkan bir isim. Her geçen gün formunu geliştirmekte olan (3) LUCKY BROWN yakın rakip görünürken, 5.tamamladığı yarışı sonrası gelişme kaydeden (5) MOLTO ALLEGRO'yu mutlaka yazmanızı tavsiye ederim. İdman pistinde bu aralar daha farklı görünen (8) SELANİK GAMZESİ sürprizim olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.9.1.2.3.5

2.Ayak: 6.7.11.10.8

3.Ayak: 9.5.10.11

4.Ayak: 8.7

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2.3.4.8

AUCKLAND Formunu Koruyor "KOCAELİ"

1.Ayak: Dilbağı takıldıktan sonraki iki yarışını 1200 ve 1500 kum pistte üst üste kazanan (5) AUCKLAND iyi durumunu devam ettirmesiyle bence tek yazılabilir.

2.Ayak: Mesafeye yatkın olan (2) CIX LIFE'in iyi sonuç almasını bekliyor, bu safkana rakip olarak öncelikle uzun mesafelerdeki son iki yarışını üst üste kazanan (4) MINIGUN'u öneriyorum. Grubun formda ve istikrarlı diğer safkanı (10) SON OF THE KING güvendiğim diğer isim olup, (5)UTKUCUK Bursa 1900 kum pistendeki son koşusunu kazanmasıyla yazılmalıdır. (3) ZİRKON her ne kadar son yarışında tabela dışı kalmış olsa da pist ve mesafeye yatkınlığı ile devreye girebilir.

3.Ayak: Ankara'daki son kısa mesafeli yarışlarında rakiplerine fotoya yakın geçilerek tabelada yer bulan (3) AYŞİN HANIM'dan bu defa birincilik gelebilir. (5) DENİZİNKIZI gelişme içerisinde olduğunu son 2.liğinde gösterirken, (6) İYİKİM gücüne ulaşmaya başlamasıyla değerlendirilmelidir. Yarış hazırlıklarında gelişme kaydeden (1) BUZPINARI ile İstanbul'daki hazırlıkları ilgi çekici (4) TUĞBATAY'a dikkat çekmek isterim.

4.Ayak: İngiliz kısraklarının Kv-6 mücadelesinde; uygun sayılabilecek rakipleri arasında start alacak olan (1) YENNEFER'dan birincilik bekliyorum. 1500 kumdaki son koşusunda Avalanche'e baş farkıyla geçilerek 2.olan (3) PERSIAN ROSE gölgesi olacaktır. Son haftalarda gelişme gösteren (5) ADA KIZI güven verirken, (6) MAGIC ROCK 1200 kumda 1.13.47 derece ile son koşusunu kazanmasıyla sürprizimdir.

5.Ayak: 1200 kumda 1.24.16 ile Maiden kazanıp formunu sürdüren (7) UMUT KIZI yine ilk şans tanıdığım isimdir. Diyarbakır'daki son yarışını ölçü almadığım (6) RÜZGAR HAMZA'ya bu defa güveniyorum. İstanbul çimindeki son koşusuna göre bu defa daha müsait rakipleri arasında start alacak olan (3) NİNOŞ CAN ile son yarışında dış kulvara savrulmasından dolayı mücadeleden koparak 6.olan (1) MATARACI daha sonraki ihtimallerdir.

6.Ayak: Her yarışı bir öncekinden daha etkili olan (8) DERVİŞBEY ile formuna ulaşarak başarılı ve istikrarlı koşan (2)SARIYERLİ birlikte ayırt edilmeden yazılmalılar.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5

2.Ayak: 2.4.10.5.3

3.Ayak: 3.5.6.1.4

4.Ayak: 1.3.5.6

5.Ayak: 7.6.3.1

6.Ayak: 8.2