05 Haziran Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda 2100 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 3.Koşusu olan Hand-16 yarışta; 1200 civarında barıyer dibinden ilk dörtte koşuyu takip eden CORAL STORM, binicisi İsa Akyavuz ile bir anda dışından kontrolsüz gelen MEHMEDOV binicisi Hikmet Sarıdal ile CORAL STORM ön ayakları MEHMEDOV arka ayaklarına takılması sonucu CORAL STORM binicisi İsa Akyavuz ile birlikte safkan yıkıldılar. CORAL STORM ve İsa Akyavuz'da bir sağlık sorunu yaşanmadı. Ata emek veren atın ilgilileri ve AGF’de % 20 ile (1) at olması ile yarışseverler mağdur oldular.

Komiserler Kurulu Raporu

1 numaraya kayıtlı RED JUSTEN isimli at start makinesinden (10 boydan fazla) geç çıkış yaptığından dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 9/j maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak Yönetmeliğin 117/d maddesi gereğince 7 (yedi) gün süre ile yeterince eğitilene kadar koşulardan men edilmiş olup, bu atın antrenörü Muharrem SUSEN atını yeterince eğitmemesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılarak yazılı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren antrenörün savunması yeterli görülmeyip 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan At Yarışları Yönetmeliğinin 117.(1/a) Maddesi gereğince İHTAR cezası verilmiştir.

1 numaraya kayıtlı RED JUSTEN isimli at start makinesinden geç çıkış yaptığından bu atın binicisi Necmi ALTIN’ın sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

6 numaraya kayıtlı MEHMEDOV isimli atın binicisi Hikmet SARIDAL; son 500 metrede hatalı kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı savunması istenmişti. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b 1,c-2) ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 117.Maddesi gereğince 1.861,00 TL ve 10 (on) gün süre ile İdman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerden geçici veya süresiz sanat icrasından yasaklama cezası ile cezalandırılmıştır.

 

7 numaraya kayıtlı CORAL STORM isimli at koşunun 600 metrelerinde binicisini düşürmüş ve koşuya binicisiz olarak devam etmiştir. Konu ile ilgili atın binicisi İsa AKYAVUZ'un sözlü savunması alınmış olup, savunması yeterli görülmüştür.