07 Haziran Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2100 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 6.Koşusu olan KV-9 M.Niyazi Polotyar Koşusu'nda 14 safkan start aldı. Starla birlikte koşunun liderliğini karşı düzlükte POYRİ aldı. PAPAGALLO  ikinci durumda koşuyu takip etti. 1600 metre startı geçilirken URFA ASLANI devreye girmesi  ile ikinci durumda koşuyu takip etti. Koşunun temposu ağır olması barıyer dibinden son vırajı 5.inci dönen safkan ilk üçte URFA ASLANI barıyer dibinden önü bir anda açılması koşunun lıderliğini alması son 300 de PAPAGALLO önü açılması son 100 de içindeki URFA ASLANI'ndan lıderliğini olması 1 boy fark yaparak kazanma başarısı gösterirken ilk kez uzun mesafede başarılı koşacak işaretleri bu koşusunda verdi. Derecesi 2.10.78 derecesi son 800;0.47.40 oldu. İlk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kazanabilecek güçte görüldü. SON OF THE QUEEN , son 100 de 6 durumda olması  yapmış olduğu müthış sprinti ile koşuyu üçünçü bitirirken fotoya birinci ikinci olan safkanlardan daha canlı girmesi 2.11.07 derecesi hayatında ilk kez uzun mesafede koşması  ilk yarışında mesafe ayırt etmeden günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız. Koşunun son 100'den sonra TAYLOLO ve  VENİ VİCİ birbirlerini sürüklemesi koşuyu TAYLOLO dördüncü bitirirken fotoya birinci ikinci olan safkanlardan daha canlı girmesi İstanbul Veliefendi Hipodromu çim pistte ilkkez start alması ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız. PAPAGALLO'nun kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.

KOMİSERLER KURULU KARARI

2 numaraya kayıtlı olarak koşan ALPHA isimli atın jokeyi Furkan YÜKSEL, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan BOLOGNA isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan PAPAGALLO isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan POYRİ isimli atın jokeyi Sadettin BOYRAZ, starttan çıktıktan sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan TALE OF THE QUEEN isimli atın jokeyi Tugay ALICI, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numaraya kayıtlı olarak koşan TAYLOLO isimli atın jokeyi Ahmet ÇELİK, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

14 numaraya kayıtlı olarak koşan WHITE KHAN isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.