08 Haziran Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katılım gösterdiği günün 6.Koşusu olan Maiden yarışta; koşunun liderliğini DAISY GIRL aldı. Dışında ÖZDEN HANIM binicisi F.Avcı teşvikleri ve uyarı kırbacı ile ön tarafa DAISY GIRL ile beraber forse etti. Son 700'den sonra safkan gerilemeye başladı. Son 250’den sonra binicisi atın sağ koluna bakması ile bir anda binicisi F.Avcı enseye basarak koşuyu 11.bitirdi. Koşu içinde anlık bir sorun yaşamış olması ile ilk yarışında bu koşusundaki yapmış olduğu derecesi ve sıralamasını ölçü almayın çok daha farklı koşacak olup notlarınızı alınız. Koşuyu kazanan AKRANTAY, son 300'den sonra liderliği alıp farkı açarak çim pistte 8.5 boy farkla kazanırken, 1.19.69’luk derecesi kulaklık çıkarıp DB safkana takılması safkanın sınır gücünün üstüne koyması bundan sonraki ilk yarışında yine kazanabilecek safkanların içine notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

7 numarada kayıtlı TILSIM isimli atın binicisi Enes ÜSTÜN son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden sözlü olarak uyarılmıştır.

9 numarada kayıtlı DAISY GIRL isimli atın binicisi Mehmet GÖNÜLTAŞ koşu boyunca usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

11 numarada kayıtlı ÖZDEN HANIM isimli at koşuyu sonlarda tamamlamıştır. Bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş olup atta herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir.

08 Haziran Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 2000 metre çim pistte yapılan, 4 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 8.Koşusu olan Kv-6/D yarışta; AGF'de % 39 ile (1) at olan AMİRAL HOLD, start ile birlikte ön tarafa gelen GLEAMY ilk keskin virajı girerken dışına AMİRAL HOLD geldi. GLEAMY binicisinin kontrolü dışında safkan dış kulvara sapması AMİRAL HOLD’da safkanın dışında olması bundan etkilenip karşı düzlükte liderliği AMİRAL HOLD alması son vırajı 2 boy önde lider dönmesi son 250'de dama demesi ilk beşe girme şansı kalmayınca enseye basarak koşuyu yedinci ilk yarışında bu koşusundaki derecesi ve sıralamasını ölçü almayın ilk yarışında daha farklı koşacak olup notlarınızı alınız. Son 150’den sonra güzel sprinti ile yarıştan da kopmuyarak koşuyu üçünçü bitirirken ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız. THUNDER JEST, son 300 trafik sorunu yaşamasından etkilenip koşuyu dördüncü bitirirken ilk yarışında daha farklı koşacak olup günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

Komiserler Kurulu Raporu

2 numarada kayıtlı AMİRAL HOLD isimli at koşuyu sonlarda tamamlamıştır. Bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş olup atta herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir.

6 numarada kayıtlı AYURNAMAT isimli atın binicisi Nevzat AVCİ son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a,b-1) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a,b-1) bendi gereği ihtar ve 1.861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.